Sari direct la conținut

Zilele de care trebuie să se ferească turiștii care trec în Bulgaria pe la Giurgiu / Ce spune Poliția de Frontieră

HotNews.ro
Vama Giurgiu - Ruse / Taxa de trecere pod, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Vama Giurgiu - Ruse / Taxa de trecere pod, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Aproximativ 3.000 de mijloace de transport în care se aflau 15.000 de persoane au ieşit din România spre Bulgaria, pe la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse luni, în decurs de şapte ore. Potrivit poliţiştilor de frontieră, cea mai mare aglomeraţie la acest punct de trecere a graniţei se înregistrează în weekend, transmite News.ro.

”De la ora 7:00 dimineaţă, până la ora 14:00, pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate aproximativ 3.000 de mijloace de transport, cu 15.000 de persoane. „Cel mai aglomerat este în weekend, începând de vineri noapte până luni”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, inspectorul de poliţie Raluca Stan.

Potrivit acesteia, în mod excepţional, punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu a fost mai aglomerat decât în mod obişnuit şi săptămâna trecută, joi.

Oficialul Poliţiei de Frontieră a explicat că sunt momente în care se creează aglomeraţie în vamă pentru că ajung valuri de turişti, iar cauza pentru care se întâmplă acest lucru o constituie lucrările realizate de administratorii bulgari la podul de peste Dunăre care leagă Giurgiu de Ruse.

”Timpii de aşteptare sunt determinaţi de numărul mare de mijloace de transport care aşteaptă la acel semafor de pe Podul Prieteniei, pentru că se circulă pe o singură bandă”, a adăugat Raluca Stan.

Poliţiştii de frontieră se aşteaptă, de asemenea, ca la mijlocul lunii august, în perioada vacanţei de Sfânta Maria, să fie mai aglomerat decât de obicei în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

Luni după-amiază, timpul de aşteptare pentru ieşirea autoturismelor din România în Bulgaria este cuprins între jumătate de oră şi o oră la punctele de trecere de la Giurgiu, Ostrov, Negru Vodă şi Vama Veche.

INTERVIURILE HotNews.ro