Sari direct la conținut

Ziua Internaţională a Copilului – Intrare gratuită la Art Safari, vizită la Camera Deputaţilor, premieră la "Ţăndărică", ateliere creative cu scriitori şi cărţi la Bookfest, festival de arte în Parcul Sebastian

HotNews.ro

Petreceri în aer liber, ateliere în curţile muzeelor „Antipa” şi „Dimitrie Gusti”, spectacole de teatru în premieră la „Ţăndărică”, intrare gratuită la expoziţii de artă (Art Safari), jocuri şi ateliere de lectură la Bookfest, vizite la Parlament sunt câteva dintre activităţile pe care le pot alege copiii de 1 Iunie, ziua lor.

Art Safari deschis gratuit pentru copii

Art Safari va fi deschis special de 1 Iunie şi lansează Family Ticket, un bilet pentru întreaga familie. În această zi, toţi copiii au acces gratuit la evenimentul dedicat artei, iar adulţii care îi însoţesc beneficiază de 50% reducere la bilete. În cadrul acestei ediţii, multe dintre atelierele de creaţie sunt inspirate de Picasso şi Dali. Copiii vor avea ocazia să afle cine este marele Picasso şi să meargă pe urmele Cubismului, dar şi să descopere Suprarealismul şi de ce este Dali atât de fascinant. Tot în cadrul atelierelor de creaţie, cei mici îşi pot confecţiona măşti pentru bal inspirate de picturile marelui maestru Theodor Aman, pot crea autoportretul cu animalul preferat, vor desena flori, anotimpuri, îşi vor crea coperţi de carte şi personaliza obiectele preferate, scrie news.ro.

Ora Copiilor by Cantus Mundi

Evenimentul muzical dedicat copilăriei organizat de Cantus Mundi va avea loc la nivel naţional miercuri, de la ora 16.00, atunci când copiii, alături de părinţii şi prietenii lor vor cânta timp de o oră în spaţii publice, malluri, parcuri, pieţe sau şcoli din diferite oraşe, comune şi sate.

Teatru de păpuşi şi ateliere la MNIR

Accesul copiilor cu vârste de până la 18 ani este gratuit, miercuri, de Ziua Internaţională a Copilului, la Muzeul de Istorie a României, atât pentru vizitarea expoziţiilor, cât şi pentru participarea la spectacolul de teatru de păpuşi şi la ateliere. La ora 11:00, Free Puppet Theatre prezintă spectacolul pentru familii „E ora de păpuşi!” – artist păpuşar, Ana Crăciun Lambru; spectacol pentru toate vârstele. Între orele 13:00 – 15:00, va fi organizat atelierul Micii surugii, cu Alexandru Scorţar; recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani.

Vizită la Camera Deputaţilor

Copiii vor putea vizita, în 1 iunie, Camera Deputaţilor, între orele 10.00 – 17.00 iar, pe lângă vizitarea sălilor în care aleşii îşi desfăşoară activitatea parlamentară, ei vor avea parte şi de spectacole de teatru şi de magie şi le va fi prezentat şi un elicopter SMURD.

Senatul Copiilor

Senatul României organizează miercuri, în intervalul orar 10.00 – 17.00, evenimentul „Senatul Copiilor”, acţiune dedicată copiilor. Pe parcursul zilei vor avea loc activităţi culturale şi educative cu scopul de a valorifica şi încuraja schimbul de experienţă şi viziune, pentru ca vocea şi implicarea copiilor să devină mult mai vizibile în societate şi la nivelul instituţiilor.

Expoziţia „Jocurile copilăriei” la ARCUB

„Jocurile copilăriei” marchează Ziua Internaţională a Copilului cu o expoziţie rară de jocuri de colecţie şi ateliere pentru cei mici în luna iunie, la ARCUB Gabroveni. Expoziţia „Jocurile copilăriei” poate fi vizitată în perioada 1-30 iunie, la Sala Coloanelor, în intervalul orar 11.00-19.00.

Petrecere în curte la „Antipa”

Între orele 11.00 şi 17.00, curtea din spatele Muzeului „Antipa” va fi plină de zumzet şi veselie. Activităţile distractive, de ştiinţă, creaţie, imaginaţie&craft, cu multe baloane colorate vor face deliciul unei adevărate petreceri în aer liber. Copiii de toate vârstele vor avea ocazia să descopere minunata lume a albinelor, dar şi să-şi dovedească măiestria artistică. Una dintre surprizele plăcute pe care Muzeul Antipa o face tuturor copiilor va fi intrarea gratuită în expoziţia permanentă a Muzeului. Desene pe stup şi traseu cu baloane colorate, între activităţile propuse.

Frunza sau Nu te supăra frate, la Muzeul Aminitirilor din Comunism

De 1 iunie, Muzeul Amintirilor din Comunism de la Braşov a pregătit o serie de activităţi distractive, jocuri şi ateliere de creaţie, precum şi o expoziţie temporară cu jucăriile pe care le aveau părinţii în copilărie. Cei mici vor putea confecţiona o jucărie aşa cum făceau şi părinţii lor, se vor juca cele mai cunoscute jocuri de societate şi cele mai antrenante jocuri de exterior, vor descoperi diafilmele şi desenele pe care părinţii lor le adorau, vor asculta poveşti la pick-up şi vor putea gusta „sandvişul şcolarului” pe care cei mari îl aveau la pachet când se duceau la şcoală, anunţă organizatorii.

Ateliere de lectură şi sesiuni de desenat, la Bookfest

În programul editurilor la Salonul Bookfest sunt pregătite: Live drawing în standul Arthur cu Alexandru Ciubotariu, expoziţie cu picturi ale copiilor şi discuţie pornind de la lucrările plastice ale copiilor inspirate de acţiuni, emoţii şi stări din cărţile de la Editura Cartex, ateliere creative cu scriitori şi cărţi pentru copii de la 3 la 99 de ani la editura Paralela 45. Invitat special: Iepurele Podkin, protagonistul seriei „Saga celor cinci tărâmuri”, de Kieran Larwood.

Asociaţia Curtea Veche si Curtea Veche Publishing lansează de 1 iunie, în cadrul Salonului International de Carte Bookfest, un nou proiect prin care magia cărţilor este adusă mai aproape de copii: Cărţi poştale de poveste reprezintă munca a 10 ilustratori talentaţi, reuniţi pentru a da naştere tot atâtor moduri de a trăi bucuria poveştilor prin ilustraţii.

Premieră la „Ţăndărică”

Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” prezintă, de Ziua internaţională a Copilului, premiera spectacolului „Gulliver în Ţara Liliput”, în regia lui Attila Vizauer, de la ora 18.30.

Festival de arte pentru copii în Parcul Sebastian

Cea de-a VII a ediţie a Festivalului de arte pentru copii „The Joy of Life” are loc pe parcursul întregii zile de 1 iunie, în Parcul Sebastian. Copiii din grădiniţe, şcoli şi cluburi vor prezenta diferite momente artistice, pentru care vor primi diplome de participare, cadouri, medalii, iar instituţia din care provin, un trofeu al Festivalului.

Târg de jucării şi bunătăţi pentru copii la Muzeul Satului

La Muzeul Satului din Bucureşti, copiii vor putea vedea teatru cu trupa Zburdalici, iar de la ora 10.30, Adrian Şonka, astronom la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, le va vorbi despre stele, planete, galaxii şi alte curiozităţi ale cerului în cadrul atelierului „Stelele în sat”. Atelierul va avea loc în Sala Victor Ion Popa (Şos. Kiseleff nr. 30). Pe parcursul zilei, pe aleile muzeului vor fi prezenţi meşteri populari cu jucării, bunătăţi şi alte obiecte de artizanat. Copiii vor avea intrare liberă.

Ateliere de arte decorative gratuite la Muzeul Cotroceni

De Ziua Internaţională a Copilului, Muzeul Naţional Cotroceni invită copiii, cu vârste între 8 şi 14 ani, să participe la ateliere de arte decorative gratuite. Prin intermediul acestora vor descoperi informaţii captivante despre artele textile, ceramică, sticlă şi metal şi vor realiza propriile opere de artă pe care le vor putea păstra drept amintire. Mai sunt disponibile locuri pentru atelierele de la orele 9.30, 13.30 şi 15.30.

Spectacol la Promenada Mall

Cei mai mici vizitatori de la Promenada Mall sunt invitaţi să îşi petreacă ziua alături de Carina şi pisica Margo, personajele unei piese de teatru amuzante şi emoţionant. „Carina pe drumul spre casă” este un spectacol plin de magie şi muzică produs de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă. Micii spectatori sunt aşteptaţi să îl vizioneze pe 1 iunie, la ora 11.00. Accesul este gratuit, în limita a 200 de locuri disponibile.

Muzică, dans, magie şi baloane îi aşteaptă pe copii la „Bubble parade” – două ore de distracţie, de la ora 16.00 până la 18.00, pe esplanada de Sud din Sun Plaza.

Deschiderea Festivalului Opera Copiilor

Micii Jurnalişti sunt invitaţi la deschiderea oficială a celei de-a şasea ediţii a Festivalului Opera Copiilor, pe 1 iunie, de la ora 15.30, la Opera Comică pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro