Sari direct la conținut

Magnetul Molot

Ziarul INFORMATIA

Cu doua saptamani in urma, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Mircea Molot, declara intr-o conferinta de presa organizata la Vulcan, ca a incetat contractul incheiat cu firma coordonata de Sever Muresan, pentru ca acesta nu a respectat clauzele.

“Mai repet inca o data: eu nu am incheiat contract cu persoana Sever Muresan”- a declarat Mircea Molot, precizand ca a gasit alti parteneri „mult mai seriosi” care vor scuti Consiliul Judetean de partea sa de contributie in bani la construirea aeroportului Saulesti.

Presedintele Molot spunea ca respectivii au studiat piata si au constatat ca Deva este locatia cea mai buna din Transilvania pentru construirea unui aeroport pentru marfuri si ca acestia vor sa construiasca o pista de circa 2 km, cu spatiile aferente unui gen de en gros de proportii.

In sedinta Consilului Judetean de saptamana trecuta, presedintele chiar a venit cu doua proiecte de hotarare privind cele doua investitii care au facut obiectul fostului contract cu firma ASSET MANAGEMENT SYSTEM S.A. Bucuresti – GROUPE FIBELFIN Luxemburg.

Adica proiect de hotarare privind aprobarea asocierii Consiliului Judetean Hunedoara cu SC Romenviro International in vederea realizarii obiectivului de investitii reabilitare DJ Santuhalm – Hunedoara si proiect de hotarare privind aprobarea asocierii Consiliului Judetean cu Romenviro International in vederea realizarii obiectivului de investitii modernizare

aeroport Deva – Saulesti. Proiectele au fost retrase de presedintele Molot. Un consilier l-a si intrebat: „D-le presedinte, care este motivul pentru care ati retras cele doua proiecte de pe ordinea de zi? …au aparut alte probleme?”.

Raspunsul presedintelui CJH a fost: „Nu am terminat actele, am crezut ca se termina si speram sa o rezolvam problema pana la cealalta sedinta… Spuneam ca am vazut nota de fundamentare si speram ca vom putea, din tratativele pe care le ducem cu dansii sa incheiem…”

Speram ca Ioan Mircea Molot sa verifice firmele actionarilor care figureaza si la tanara societate aleasa pentru aceste lucrari, respectiv Romenviro International. Noi am facut doar un tur pe internet verificand prin incrucisare actionarii si firmele lor si nu ne-a placut ce am constatat.

Romenviro International e nou infiintata – in martie 2005 – deci e curata. Deocamdata.

ROMENVIRO INTERNATIONAL SA

Judet: Municipiul Bucuresti, Localitate: BUCURESTI

SECTORUL 2

Numar de ordine in Registrul Comertului sub nr. J40/5023/2005 din 16.3.2005

Stare firma:

– functiune

– este mentionat un recurs

Sediu :STR. PANTELIMON nr. 84 bloc 409-B sc. A etaj 3 ap. 13 sector 2 cod postal 70000

C.U.I. / Cod fiscal : R17364081

Data ultimei inregistrari la RC :12-04-2006

Exemplificam doar unul dintre actionarii Romenviro, care este actionar si la alte societati care au avut probleme:

55. GRUMAZ ZICHIL GENICA – IOAN

Localitate: BRASOV, data nasterii : 05.04.1953 ROMENVIRO INTERNATIONAL SA

56. GRUMAZ-ZICHIL GENICA IOAN

Localitate :BRASOV, data nasterii : 05.04.1953 BIOLAND COM PAN SRL

57. GRUMAZ-ZICHIL GENICA-IOAN

Localitate :Brasov, data nasterii : 05.04.1953 BIOLAND SA

58. GRUMAZ-ZICHIL ILEANA-RUXANDRA

Localitate : Brasov, data nasterii : 05.07.1958 BIOLAND SA

In ce stare se afla BIOLAND SA va prezentam in tabelul de mai jos.

Agentul Economic cu codul unic de identificare 10305070, Bioland S.A.,Judet: Brasov, Localitate Brasov.

Stare firma:

-faliment;

-Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2003;

-Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2002;

-Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2004;

-Certificat de inmatriculare nepreschimbat in termenul legal;

––––––––––––––––––––––––––––

Pe langa exemplul dat de noi mai exista actionari ai societatii “recomandate” de presedintele Consiliului Judetean a-i lua locul celei conduse de Sever Muresan. Si firmele acestora au se pare probleme serioase. De exemplu, unii dintre acestia figureaza la structura actionariatului in societati ca

SC BALCAN IMPORT EXPORT SRL Bucuresti, – dizolvare de drept, cf art.30 din L359/2004

– Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2003

– Bilant anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2002

– Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2004

– este mentionat un recurs

SC VITA-MED PRODCOMEX SA BUCURESTI, – dizolvare de drept, cf art.30 din L359/2004

– Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2003

– Bilant anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2002

– Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2004

Si exemplele ar putea continua. Cum are presedintele Ioan Mircea Molot lipic doar la asemenea oameni de afaceri care au avut probleme cu firmele lor? Si presa centrala a scris despre societati in cauza.

Citam din “Gardianul”: Controalele inspectorilor fiscali brasoveni au vizat, luna trecuta, 258 de firme din judet, iar concluziile la care au ajuns acestia sunt de-a dreptul inspaimantatoare, prin amploarea fenomenului de evaziune fiscala.

Niciodata, din 1989 incoace, criminalitatea economico-financiara si evaziunea fiscala nu au atins asemenea niveluri, in judetul Brasov. Una din societatile la care evaziunea fiscala se practica pe scara larga este Bioland SA Brasov.

Aici, inspectorii fiscului au constatat o multime de nereguli, plecand de la ignorarea cvasitotala de a organiza si conduce o evidenta contabila a activitatii pana la nedepunerea declaratiilor privind plata TVA, a impozitului pe profit si a altor taxe datorate bugetelor de stat, respectiv celor locale, vreme de cinci ani! Prejudiciul cauzat statului de Bioland SA se ridica la cateva zeci de miliarde lei, iar amenzile aplicate de autoritatile fiscale au fost de 155 milioane lei. ( 2 iulie 2005).

Deci atentie mare domnilor consilieri judeteni! www.mfinante.ro te invata cum sa te feresti de firme care dau tepe. Vi-l recomandam, cu precizarea ca societatile nou infiintate trebuie cautate la actionari si istoria lor in afaceri. S-a pierdut un an de munca din proiect si daca v-a mai trece altul si altul, vi se termina mandatul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro