Sari direct la conținut

13 Aprilie, asta-i Cultura ta! Stii de ce ti se desfac sireturile? Afla! / Asculta Messiah de Handel/ Repeta: “Houston, we’ve had a problem”/ Mananca: Pink Floyd. Este numele unui crevete, incepand de astazi

HotNews.ro
fakepathjefferson handel, Foto: Internet&Mobile World
fakepath\jefferson handel, Foto: Internet&Mobile World

​Moonlight Breakfast concert la Control / Messa da Requiem de Verdi la Opera-Bucuresti / E ziua lor de nastere: Caterina de Medici, Jefferson, Kraftwerk, Muzeul Metropolitan, crevetele Pink Floyd si teoria privind dezlegatul siretului la pantofi.Totul e Haute Culture

Evenimente astazi

Moonlight Breakfast sustine un concert la Control incepand cu ora 21 Este o experienta multisenzoriala sa ii vezi live. Va fi electric, va fi modern, va fi funky. Pe Bazooka, Aditza si Christie i-am auzit pentru prima oara in melodia de la aniversarea de 555 ani a Bucurestiului la videomapping-ul facut de Les Ateliers Nomad.

Spectacolul “2 femei contemporane” joaca maine la LINOTIP, unul din treatrele noi deschise in noul Palatul Universul. Acest show dinamic iti prezinta intr-un mod serios dar plin de umor probleme cotidiene ale ambelor sexe. Despre spectacolul cu Ioana Marchidan siFlavia Giurgiu puteti citi mai multe aici

La Opera Națională București astazi, dupa orele 18:30, Messa da Requiem de Giuseppe Verdi, spectacol- eveniment cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Remember

1519 Se naste Caterina de Medici, regina a Frantei intre 1547-1559. A fost mama a trei regi ai Frantei, a avut o influenta considerabila asupra culturii si vietii politice si a continuat traditia familiei Medici de a investi in arta. Cati a trait mult inaintea erei ei…era vizionara (fiind prietena cu Nostradamus nu era greu). Pe langa o mare pasiune fata de arte, Caterina a imbunatatit si bucataria frantuzeasca, introducand furculita. Probabil francezii mancau numai supa inainte, pentru ca de atunci tot Caterina a noastra a popularizat si patrunjelul, brocoliul, varza, curcanul, rosiile si bineinteles pastele si parmezanul. Deci atunci cand te bucuri de “patisserie fine” sa tii minte ca o italianca a facut posibila dezvoltarea artelor culinare franceze.

1570Se naste Guy Fawkes. Nu e important cand s-a nascut, nu se sarbatoreste aceasta zi. Este important insa ca un om nascut in York, unul dintre cele mai frumoase si linistite orase englezesti, s-a putut afilia teribilul “Gunpowder Plot” din 1605, menit sa arunce in aer Parlamentul Angliei. Nu i-a iesit. Anglia #rezista, iar ziua de 5 noiembrie a devenit sarbatoare nationala, inca o zi in care este socially acceptable sa bei pana te faci de ras.

1743 Se naste Thomas Jefferson, al treilea presedinte al Americii si unul dintre “Parintii Fondatori” ai natiunii. Este autorul principal al Declaratiei de Independenta adoptata pe 4 iulie 1776. Un orator genial, responsabil pentru una din cele mai de impact replici din istoria moderna a omenirii si pentru cel mai destept concept de egalitate care nu este deloc socialist: “all men are created equal”, adica toti oamenii sunt creati egali, ba, coalitio…

1970Apollo 13 rosteste anuntul faimos si dramatic “Houston, we’ve had a problem” in urma unei explozii auzite de catre echipajul modulului spatial. Pe cand Simon & Garfunkel rupeau norma in Billboard cu “Bridge over troubled water” iar Kraftwerk punea bazele muzicii electronice, astronautii reparau si peticeau varii sisteme vitale ale modulului si au reusit sa se intoarca nevatamati pe Pamant.

George Friederic Handel compune in 1741 piesa Messiah, care are premiera pe 13 aprilie in Dublin, anul urmator. Piesa este o interpretare textului biblic ce prezinta in mod simplu, sincer si glorios povestea Mantuitorului. Hallelujah! Vine Pastele. Desi decoratiile din Bucuresti arata de parca au fost scoase dintr-un cosmar “Lewis Caroll-Tim Burton-Disney”, pe vremuri perioada sarbatorilor pascale era luata mult mai in serios. Iepuri trasi de gaini gigante sau un cor intr-o abatie Westminster?

1870 – Se deschide “the Met” – Muzeul Metropolitan de Arta din New York. Este cel mai vizitat muzeu de arta din Statele Unite si al patrulea cel mai vizitat global, si pe buna dreptate. Este pozitionat in mijlocul Upper East Side-ului, crema cremelor din the Big Apple. Aici, pe langa Caravaggio, Velasquez, El Greco, Rembrandt, Degas, Van Gogh, Matisse, Picasso si Modigliani vei mai vedea si cele mai incendiare fotografii cu celebritati suficient de norocoase invitate la “The Met Gala”. Gala Institutului de Costume, care este efectiv petrecerea Annei Wintour, marcheaza inaugurarea temei expozitionale a anului in curs iar expozitia da tonul etichetei vestimentare a serii de gala. Participantii trebuie sa se imbrace conform temei expozitiei. Aceasta gala reprezinta o actiune de strangere de fonduri si este considerata drept unul din cele mai exclusiviste evenimente sociale din New York. Evenimentul se tine la Met din 1946 cand fostul Muzeu de Arta a Costumului, infiintat in 1937, a fuzionat cu Muzeul Metropolitan de Arta sub forma Institutului de Costume. Colectia de la Institutul de Costume numara peste 35.000 de costume si accesorii ce reprezinta sapte secole de vestimentatie. Daca la Oscaruri te cheama pentru ca faci parte din industria filmului, la Met Gala nu o sa iti mearga…

Taurul si Fata fara frica, crabul Pink Floyd si Dece ni se desfac sireturile

Record Sumiko Iwamuro, la 82 de ani este „DJ Sumirock,” la clubul DecabarZ din Tokyo. Iwamuro o viata si-a petrecut vanzand galuste. Apoi, dupa 70 de ani,a absolvit un curs de DJ de cateva zile si si-a gasit job.

Autorul Taurului cere imperativ mutarea Fetei fara frica

DiModica, sculptorul Taurului din Wall Street, declara ca statuia Fetei Fara Frica, amplasata in preajma, nu are toate avizele de la oficialii orasului. Interesant este ca amplasarea insasi a Taurului a fost facuta fara acte in New York.Invidia!

De ce ni se desfac sireturile? Cercetătorii americani au descoperit că forţa cu care talpa piciorului loveşte solul loveşte şi apoi ”relaxează” nodul, în timp ce o a doua forţă, cauzată de deplasarea piciorului spre înainte, acţionează asupra capetelor şireturilor, ca o mână invizibilă. Aiurea! Sa radem cu cercetatorii, nu?

Crevetele Pink Floyd O nouă specie de creveţi a primit numele trupei Pink Floyd, în urma unui ”pact” al mai multor oameni de ştiinţă caresunt mari admiratori ai acestui grup de rock progresiv

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro