48 de ore pe HotNews.ro: Isarescu: Romania va trebui sa forteze iesirea din criza; Regizorul Liviu Ciulei a murit; INFOGRAFIC Cum vrea Puterea sa castige noi sustinatori in Parlament; Schwarzenberg: Exista un grup extrem de puternic financiar din strainatate in spatele meu, in special din Israel
„Anul 2012 si cei care vor urma nu vor mai semana cu anii 2009-2011. Romania va trebui sa forteze iesirea din criza, un proces greu, complex si dificil. Ceea ce va cere, din partea intregii societati romanesti, un nou efort de restructurare, de eficientizare, de perfectionare. Si, mai ales, un efort de adaptare in viteza a economiei la un sistem competitiv”, a declarat guvernatorul BNR Mugur Isarescu cu ocazia decernarii emblemei „Onoarea Armatei Romaniei” din partea MapN.
In luna august, ritmul anual de crestere a volumului productiei industriale s-a ameliorat sensibil, analiza in structura aratand cresteri importante in industria alimentara, a lemnului, masini si echipamente si in industria mijloacelor de transport rutier.
VIDEO ARHIVA Regizorul Liviu Ciulei a murit
Regizorul Liviu Ciulei a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 88 de ani, in Germania, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Uniunii Teatrale din Romania.
Sebastian Gita si Elan Schwartzenberg s-au prezentat, marti, la CNA pentru a da explicatii privind scandalul iscat in ultimele zile, in care Realitatea TV a inceput sa emita dintr-un nou sediu, iar RTV a inceput sa emita propriul program. Cei doi au urcat singuri in lift la sediul CNA, dupa cum a notat Elan Schwartzenberg.
Elan Schwarzenberg, actionarul majoritar al Realitatea Media, a facut luni declaratii despre situatia de la Realitatea TV. Schwarzenberg a spus ca „are in spate” un grup financiar puternic din Israel, si i-a cerut lui Sebastian Ghita „sa faca un pas in lateral” si sa permita echipei Sergiu Toader-Sorin Enache accesul la echipamentele din sediul de la Casa Presei.
INFOGRAFIC Cum vrea Puterea sa castige noi sustinatori in Parlament
Blocajul legislativ si refuzul UDMR de a vota proiectele Guvernului au intensifcat negocierile pentru atragerea parlamentarilor din PSD si PNL, au declarat pentru HotNews.ro surse din arcul guvernamental. Ramasi fara o majoritate parlamentara la Senat si sabotati de parlamentarii UDMR, democrat-liberalii si unperistii fac eforturi sa compenseze voturile de care au nevoie fie prin racolari din zona Opozitiei, fie prin intelegeri punctuale pentru proiectele de lege.
„Bugetul pe 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, nu neaparat din cauza ca nu am gasi bani sa finantam deficitul, ci mai ales din cauza ca finantarea deficitului este extrem de scumpa. (…) Am ajuns toti la concluzia ca trebuie revizuita tinta de deficit. Datorita costurilor de finantare, este bine sa abordam bugetul 2012 cu un deficit mult mai mic de 3 procente. Cat va fi acest mult mai mic trebuie sa analizeze Guvernul”, a declarat, luni, presedintele Traian Basescu.
„Ar fi foarte bine sa ajungem la un deficit sub 3%. Pe partea de venituri nu ne putem astepta la o crestere semnificativa. Cele mai realiste prognoze sunt la 2% si se pare ca bugetul se bazeaza pe o asemenea crestere. Asta inseamna ca veniturile din 2012 nu au perspectiva foarte optimista. Asta inseamna sa reducem cheltuielile. Dar daca luam post cu post bugetul, e destul de dificil acest lucru, a declarat Aurelian Dochia, fost director in cadrul BRD, in prezent comentator economic, pentru TVR Info.
„Merita sa cada un guvern de dragul reorganizarii administrative. Eu cred ca Guvernul Boc nu are alta varianta decat sa-si asume raspunderea sau sa promoveze printr-un proiect de lege”, a declarat fostul ministru al muncii, Sebastian Lazaroiu, la Discutia de Luni. El sustine ca reorganizarea administrativa este in programul de guvernare iar cabinetul Boc nu poate renunta la acest punct. Lazaroiu mai spune ca reorganizarea poate fi fortata, chiar daca UDMR se opune, deoarece nici un parlamentar nu va dori anticipate.