Sari direct la conținut

48 de ore pe HotNews.ro: Vlad Filat, premierul Republicii Moldova: S-a convenit reluarea negocierilor oficiale in format 5+2 pentru Transnistria; Grecia. Cu ce scenarii se lucreaza?;Taxa ghearei: ce este si pe cine va atinge clawback-ul

HotNews.ro
48 de ore pe HotNews, Foto: Colaj foto
48 de ore pe HotNews, Foto: Colaj foto

EXCLUSIV VIDEO Vlad Filat, premierul Republicii Moldova: Astazi s-a convenit reluarea negocierilor oficiale in format 5+2 pentru Transnistria;

Vlad Filat, premierul Republicii Moldova, a anuntat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca astazi s-a convenit reluarea discutiilor oficiale in format 5+2 privind Transnistria, discutii stopate in 2006. Reamintim ca la Moscova a avut loc in cursul diminetii de joi o runda de consultari informale privind conflictul transnistrean, consultari la care s-a convenit deci reluarea oficiala a negocierilor sistate din 2006, in formatul Moldova, Rusia, Transnistria, Ucraina si OSCE, plus UE si SUA ca observatori.

Basescu: Bietul ex-regele Mihai a fost atras intr-un joc politic cu Voiculescu, PSD si PNL/ Principele Radu Duda nu are simtul ridicolului

Traian Basescu a declarat, joi seara, la postul B1 tv, ca Romania nu are un rege, ci un „ex-rege”. „Eu nu pot intra in acest joc in care sa ma fac ca Romania are un rege ca sa nu ma atace presa”, a spus seful statului, adaugand ca fostul suveran a fost atras, poate fara voie, intr-un joc cu PSD, PNL sau Voiculescu, prin care se urmareste atragerea catre aceste partide a electoratului monarhist.

Traian Basescu: Cele doua state, Olanda si Finlanda, au avut un comportament non-european. Responsabil pentru esec este seful statului

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, joi seara, la postul B1 TV ca isi asuma esecul amanarii cadidaturii Romaniei la Spatiul Schengen si ca tara noastra nu va avea un comportament non-european, adaugand ca Olanda si Finlanda au fost cele care au afisat un astfel de comportament.

Taxa ghearei: ce este si pe cine va atinge clawback-ul

Desi pentru multi pare un termen neinteligibil, taxa de clawback poate fi inteleasa cu ajutorul unui singur cuvant: gheara („claw” in engleza). Actorii principali din sistemul medical – statul, producatorii si comerciantii de medicamente – se lupta sa puna mana pe o parte cat mai mare din banii acelor romani care contribuie la Fondul National de Asigurari de Sanatate. Si cum miza este consistenta, taxa de clawback a devenit una dintre cele mai disputate prevederi legislative ale ultimilor trei ani.

Si daca rebelii libieni ne-au pacalit pe toti?

Ipoteza a fost pusa pe tapet de Emilio (Pepe) Escobar, un ziarist de investigatii, nascut in Brazilia, care lucreaza pentru Asia Times. Cunoscut pentru relatarile sale impresionate, ce acopera lumile araba si musulmana din nordul Africii pana in Pakistan, trecand prin Orientul Mijlociu, Escobar a scris ca Al-Qaeda a confiscat revolta din Libia, inseland Franta, Marea Britanie, Statele Unite, Norvegia, Italia, Qatarul, Emiratele Arabe Unite si chiar NATO.

Grecia. Cu ce scenarii se lucreaza?

Pana acum, FMI, UE si Banca Mondiala au salvat un iepuras. Cam asta e dimensiunea economiei elene comparata cu cea a UE. Stau la coada ca sa fie salvati ursul si elefantul, numai ca medicamentele s-au cam terminat. Ce urmeaza? Tehnic, trei solutii sunt posibile: lucrurile sa ramana ca pana acum, impinse periodic sub un pres care se umfla tot mai tare, sa asistam la un faliment controlat sau, fereasca Trichet!, sa asistam la un faliment necontrolat. Sa le luam pe rand.

Un fenomen Wi-Fi in Romania? In tara apar tot mai multe zone de acces gratuit la internet wireles

In urma cu doi ani, 211 puncte de acces gratuit la internet de banda larga (hotspot-uri – Wi-Fi) au fost instalate in zone publice din Romania, de catre SNR si Romtelecom cu bani publici. Autoritatile promiteau inca 300 de hotspoturi pana la sfarsitul lui 2010, dar nu s-a mai auzit nimic. In statistici, anul trecut in tara erau in total 1050 de hotspoturi.

VIDEO Teoria lui Einstein ar putea fi rasturnata: cercetatorii de la CERN au descoperit particule cu viteza mai mare decat cea a luminii

O echipa internationala de fizicieni a anuntat joi ca au inregistrat particule subatomice care se deplaseaza cu viteza mai mare decat cea a luminii, descoperire care ar putea rasturna una dintre teoriile fundamentale din fizica, formulata de Albert Einstein, relateaza Reuters.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro