500.000 de paraziți și un protejat. Relația de culise dintre Călin Georgescu și George Simion

E pentru prima oară în 35 de ani când românii află că sunt chemați să voteze nu un președinte liber, ci „un protejat” al altcuiva. Dar Călin Georgescu al cui protejat este?
„De fiecare dată când mă uit la televizor sau pe net și-l văd pe George Simion cum îl invocă, serios, pe Călin Georgescu, mă aștept ca George să nu se mai poată abține și să bufnească singur în râs. Pentru că atât de mult dispreț a adunat față de Călin Georgescu”, a spus, acum câteva zile, într-o discuție confidențială, unul dintre apropiații lui George Simion. Datorită temei delicate, acesta a insistat să nu-i apară numele.
Mărturia a fost făcută înainte de ieșirea de miercuri seară a lui Călin Georgescu, din emisiunea lui Marius Tucă. La bursa disprețului s-au lansat alte acțiuni importante. Fostul candidat la președinție l-a numit pe Simion „protejatul meu mai tânăr”, cu acel ton superior pe care Georgescu îl folosește din noiembrie încoace și care a speriat de moarte o jumătate din România.
Pe parcursul emisiunii, Georgescu i-a tot zis „protejatul meu” lui Simion. „Maestrul” a apăsat mereu și mereu pe această sintagmă stridentă și insultătoare, pe care lumea de azi o cunoaște din filmele cu mafioți. Nu-i pasă.
Nu doar că-l ia în derâdere pe George Simion, dar nu-i pasă nici de ce cred oamenii. Câți dintre românii care îl aud pe Călin Georgescu s-ar simți bine dacă la locul lor de muncă, la școală sau pe stradă cineva i-ar prezenta astfel: „Iar ea/el este protejatul meu mai tânăr”? Nu ești elev, student, mamă, șofer sau inginer, ești „protejat”. Acesta este vocabularul feudalismului, nu al suveranismului.
Georgescu folosește lexicul subordonării față de Simion, în mod intenționat. Așa cum liderul AUR îl detestă pe cel de care a ajuns să depindă, și Georgescu are o profundă desconsiderare față de „protejatul meu mai tânăr”. În aceeași emisiune i-a contrat afirmația lui Simion referitoare la concedierea celor 500.000 de bugetari. „Știți, vârsta, elanul tinereţii”. Ei sunt funcționarii publici pe care Simion i-a numit „paraziți”. Iar Georgescu le-a zis „pile și amante”.
Nici logica nu-i preocupă pe Călin Georgescu și pe George Simion. Așadar, alții sunt „paraziți” și „pile”, dar „protejații” noștri merg. E rău să ocupi poziția de referent la o primărie de comună pe baza relațiilor, dar să crezi că poți împinge pe cineva spre funcția de președinte de țară, în calitate de „protejatul meu mai tânăr”, nu e nicio problemă.
Poate că, până la urmă, absența lui Simion de la cele 7 dezbateri televizate, din turul 1 și din turul 2, nu rezultă dintr-un calcul sofisticat demn de Cambridge Analytica și nici nu e produsul fricii. O fi, pur și simplu, o calitate umană: nu poate disimula la nesfârșit. Simte că, la un moment dat, din senin, pe Simion îl poate apuca așa, o furie, moment în care se va ridica de pe cojile de nucă și-i va spune „stăpânului” Georgescu ce crede cu adevărat despre el.