Sari direct la conținut

Vladimir Putin susține că se gândește „mereu” la pierderile suferite în războiul din Ucraina

HotNews.ro
Vladimir Putin la Clubul Valdai, Foto: Captura video
Vladimir Putin la Clubul Valdai, Foto: Captura video

​Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi în cadrul unui discurs susținut la Clubul de Discuții Valdai că se gândește „mereu” la pierderile suferite în „operațiunea militară din Ucraina”, relatează Reuters.

El a afirmat însă că Rusia nu a avut de ales în ceea ce privește declanșarea invaziei și că costurile conflictului, inclusiv pentru economia rusă, au fost inevitabile.

„Am fi înregistrat pierderi și mai mari dacă nu am fi intervenit”, a susținut el joi în fața elitei politice și economice din Rusia.

Acesta a acuzat că Revoluția Euromaidan care a avut loc în Ucraina în 2014 a fost o lovitură de stat organizată de Statele Unite și că aceasta a dus la „evenimentele tragice de astăzi”.

Putin a mai susținut că „NATO a început să acapareze teritorii ucrainene” cu mult înainte ca el să declanșeze „operațiunea militară specială din Ucraina pe 24 februarie”.

El a subliniat că Rusia a avut un singur scop în declanșarea războiului, „să ajute oamenii din Donbas”.

Ce pierderi susține Rusia că a înregistrat în războiul din Ucraina

Ultima oară când oficialii de la Moscova au vorbit despre pierderile înregistrate în „operațiunea militară specială” a fost pe 21 septembrie, când Putin a anunțat decretarea mobilizării parțiale.

Ministrul Apărării Serghei Șoigu anunța atunci, într-un discurs susținut după cel al liderului de la Kremlin, că forțele rusești ar fi pierdut aproape 6.000 de oameni.

Declarația sa a fost pe larg ridiculizată pe rețelele de socializare, internauții remarcând ironia faptului că Rusia susține că nu a pierdut nici 6.000 de militari în război dar are nevoie să mobilizeze 300.000.

Urmărește ultimele evoluții din a 246-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro