Sari direct la conținut

De ce crede Clotilde Armand că ajutoarele anti-criză nu sunt o măsură populistă: Și alte capitale fac asta / Facem asta fiincă consilierii PSD și PNL au blocat investițiile

HotNews.ro
Clotilde Armand, Foto: AGERPRES
Clotilde Armand, Foto: AGERPRES

Anunțul primarului Clotilde Armand că vrea să dea ajutoare anti-criză de 1.000 de lei cetățenilor Sectorului 1 pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă a stârnit numeroase comentarii în social media. Primarul a revenit cu noi precizând acuzând PNL și PSD, care au majoritate în Consiliul Local al Sectorului 1, că au blocat proiectele de investiții necesare pentru a îmbunătăți viața cetățenilor care au nevoie de aceste ajutoare.

„Am văzut reacțiile după anunțul meu de astăzi prin care am anunțat că ne dorim să ajutăm cetățenii în criza actuală oferindu-le sprijin financiar din banii economisiți de la compania de salubritate. Mulți m-ați întrebat de ce nu alocăm cei 200 milioane lei în investiții. Răspunsul e unul simplu: pentru că PNL și PSD au majoritate în Consiliul Local al Sectorului 1 și ne-au blocat deja de peste zece ori proiectul prin care ne dorim să montăm panouri solare și pompe de căldură pe toate blocurile și instituțiile publice din sector.”, spune Clotilde pe pagina sa de Facebook.

Armand spune că un proiect în valoare de 400 milioane lei a fost blocat din politicianism pentru ca nu cumva „primarul să-și facă capital de imagine”, iar proiectele mari de investiții așteaptă de luni de zile votul consilierilor PNL și PSD iar aceștia sabotează orice dezvoltare sau progres firesc.

Primarul argumentează că nu este vorba de o măsură populistă și că astfel de măsuri se iau și în marile orașe europene:

„Astfel de măsuri de ajutor sunt implementate și în alte orașe europene. Austria oferă 500 € pentru fiecare cetățean peste 18 ani și 250 € pentru cei mai mici. Am aflat acum că statul german urmează să plătească factura la gaze pe luna decembrie pentru pentru toate gospodăriile şi întreprinderile mici şi mijlocii din Germania. Vom vedea astfel de măsuri tot mai des prin Europa. Iar cei care ne acuză că la Sectorul 1 oferim acest sprijn financiar sau că măsura noastră e una populistă, socialistă etc… se vor înșela. ”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro