Sari direct la conținut

Contraatacurile ucrainene au recucerit 20% din Severodonețk: „Infanteria rusă pur și simplu va fugi”

HotNews.ro
Contraatacurile ucrainene au recucerit 20% din Severodonețk: „Infanteria rusă pur și simplu va fugi”

Forțele armate ucrainene au recucerit în jur de 20% din terenul pierdut în orașul Severodonețk în timpul luptelor cu Rusia, a anunțat vineri noaptea șeful administrației militare din Luhansk, Serghei Gaidai, citat de Reuters.

„Dacă înainte situația era dificilă, procentul (controlat de Rusia) era undeva în jur de 70%, am reușit acum să îi împingem înapoi din aproximativ 20%”, a declarat Gaidai într-o apariție la televiziunea națională a Ucrainei.

Rusia și-a concentrat aici trupele în vederea cuceririi acestui oraș strategic cu o populație de aproximativ 101.000 de locuitori înaintea războiului ca parte a eforturilor sale de a obține controlul asupra întregii provincii Luhansk.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că forțele țării sale au repurtat recent unele succese la Severodonețk, Gadai precizând vineri că rușii bombardează pozițiile ucrainene timp de ore întregi, avansând apoi și fiind respinși de apărători, înainte de a încerca iar același scenariu.

„Așa se mișcă, pas cu pas, fiindcă cu artileria, mortierele, avioanele, pur și simplu distrug totul”, a relatat el.

Ucrainenii spun că forțele armate ruse vor fi alungate cu arme cu rază lungă

Afirmațiile sale sunt coroborate de relatări ale corespondenților internaționali care au relatat că forțele armate ruse și-au schimbat strategia în Donbas, avansând prin ruine după ce au distrus totul în calea lor prin bombardamente și atacuri cu rachete.

Jurnaliștii de la Radio Svoboda au relatat la rândul lor vineri că luptători ai Legiunii Internaționale formate din voluntari străini ce luptă în Ucraina au sosit la Severodonețk pentru a întări apărarea ucraineană.

Gaidai a mai declarat vineri seara că „de îndată ce vom avea arme occidentale cu rază lungă, vom împinge artileria [rusă] departe de pozițiile noastre. Iar atunci, credeți-mă, infanteria rusă pur și simplu va fugi”.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro