Sari direct la conținut

Ucraina spune că Moscova plănuiește acte teroriste în Rusia pentru a-și justifica atrocitățile din Bucha și Kramatorsk

HotNews.ro

Serviciile de securitate ruse plănuiesc „acte teroriste” pe propriul teritoriu pentru a întoarce opinia publică împotriva Ucrainei, a susținut șeful serviciului ucrainean de informații, Kyrylo Budanov, relatează BBC.

”Minarea și aruncarea în aer a clădirilor rezidențiale, spitalelor și școlilor în centrele populate ale Rusiei”, fac parte din planurile lor, a spus Budanov, potrivit agenției de presă Interfax Ucraina.

El mai spune de asemenea că „plănuiesc atacuri cu rachete asupra orașului Belgorod (din apropierea graniței Ucrainei cu Rusia) sau într-unul din orașele din Crimeea”, a declarat șeful serviciului ucrainean de informații.

Budanov a mai spus că este posibil ca Rusia să folosească aceste acte drept „justificare pentru brutalitatea împotriva civililor ucraineni” la Bucha și în orașul estic Kramatorsk.

După retragerea forțelor ruse de pe teritoriile ocupate temporar de ruși, au apărut tot mai multe dovezi ale atrocităților comise împotriva civililor ucraineni de forțele ruse, inclusiv la Bucha.

De asemenea, Ucraina a acuzat în mod repetat trupele ruse că au vizat în mod deliberat civilii din Ucraina, cum ar fi atacul de vineri asupra gării Kramatorsk.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro