Sari direct la conținut

Regii romilor din Sibiu, amendați de Garda de Mediu pentru că topeau plumb în curte. „Ce să facem, ne supunem țării în care trăim, nu?”

HotNews.ro
Percheziții ale Gărzii de Mediu Sibiu la familia Cioabă, Foto: Turnul Sfatului
Percheziții ale Gărzii de Mediu Sibiu la familia Cioabă, Foto: Turnul Sfatului

Două imobile din Sibiu ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de Mediu, scrie publicația locală Turnul Sfatului.

Perchezițiile din Sibiu au avut loc în urmă cu patru zile și s-au lăsat cu o amendă de 25.000 de lei și o sesizare penală, potrivit Gărzii de Mediu.

În timpul controlului, au fost verificate două amplasamente din municipiul Sibiu. Într-unul din acestea a fost identificată o instalaţie artizanală improvizată, alimentată cu combustibil solid (lemn) şi cu aport de gaz metan, destinată topirii metalelor. De asemenea, au fost găsite cantităţi importante de deşeuri din plumb şi produse finite din plumb (lingouri de plumb).

Contactați de Turnul Sfatului, frații Cioabă cărore le aparțin imobilele, au spus că cei de la Garda de Mediu au venit în urma unei sesizări și că doar unul dintre ei a fost amendat.

„Eu nu știu nimic de nicio sesizare penală. Eu știu doar de o amendă de 5.000 de lei, pe care o am în față. Noi am făcut curățenie prin curte și s-au ars unele lucruri vechi. Dânșii spun că nu aveam voie să facem treaba asta, pentru că poluăm mediul”, a spus Daniel Cioabă. Acesta a precizat că va plăti amenda primită. „Ce să facem, ne supunem țării în care trăim, nu?”, a încheiat Daniel Cioabă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro