Sari direct la conținut

Adolescenţi loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Suceava. Șoferul, depistat cu o alcoolemie de 0,49 mg/l

HotNews.ro
Trecere de pietoni, Foto: Eugene Sergeev / Alamy / Alamy / Profimedia
Trecere de pietoni, Foto: Eugene Sergeev / Alamy / Alamy / Profimedia

​Doi adolescenţi au fost răniţi, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce se aflau pe o trecere de pietoni din cartierul Areni din municipiul Suceava, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Poliţiştii din Suceava au stabilit că accidentul în care doi adolescenţi au fost răniţi a fost provocat de un şofer din Botoşani, cu alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie News.ro.

„În această seară, în jurul orei 20:45, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la un eveniment rutier produs pe bulevardul principal din municipiul Suceava. Din primele verificări, s-a constatat faptul că un şofer de 28 de ani din comuna Văculești, jud. Botoșani, a condus autoturismul pe strada Ştefan cel Mare din mun. Suceava din direcţia Centru către zona Areni şi a acroşat pe doi tineri (o fată de 16 ani şi un băiat de 17 ani) angajaţi în traversarea regulamentară pe marcajul pietonal a unei treceri de pietoni din zona Policlinicii”, a transmis joi seară IPJ Suceava.

Conform sursei citate, a rezultat vătămarea corporală gravă a minorei de 16 ani şi vătămarea uşoară a tânărului de 17 ani.

„Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, şoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto a fost şi el condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a mai transmis IPJ Suceava.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro