Sari direct la conținut

Putin a discutat despre acţiuni pentru contracararea „interferenţelor externe”, spune Kremlinul

HotNews.ro
Vladimir Putin bea o ceașcă de ceai, Foto: Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia Images
Vladimir Putin bea o ceașcă de ceai, Foto: Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin şi oficiali de rang înalt din guvern şi din domeniul de securitate au discutat luni despre măsuri de consolidare pentru a contracara interferenţele externe după o revoltă în weekend din Daghestan care i-a vizat pe pasagerii unei companii aeriene din Israel, a transmis Kremlinul, potrivit Reuters.

Într-o declaraţie de la începutul reuniunii de luni a membrilor Consiliului său de Securitate, guvernului şi şefilor agenţiilor de aplicare a legii, Putin a acuzat Occidentul şi Ucraina că au stârnit tulburări în interiorul Rusiei, după ce protestatari din regiunea Daghestan predominant musulmană au luat cu asalt un aeroport pentru „a-i prinde” pe pasagerii evrei de pe un zbor de la Tel Aviv.

El a acuzat, de asemenea, Occidentul şi elita conducătoare din SUA că sunt responsabile pentru criza din Orientul Mijlociu şi a spus că Rusia se luptă cu aceleaşi forţe întunecate pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat presei că în şedinţa de luni s-a discutat „măsurile de consolidare pentru a contracara aceleaşi interferenţe externe, inclusiv manipulări de informaţii externe care pot provoca situaţia din ţara noastră, exploatând tema aceloraşi evenimente din Orientul Mijlociu”.

Kievul a negat orice implicare în evenimentele de la Mahacikala, despre care Peskov a spus că Moscova le analizează pentru a minimiza riscul de repetare. (Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro