Sari direct la conținut

Lukașenko îl felicită pe președintele Ungariei, evocând „abordări” similare ale țărilor lor

HotNews.ro
Aleksandr Lukaşenko, Foto: Belarus' Presidential Press Office / AP / Profimedia
Aleksandr Lukaşenko, Foto: Belarus' Presidential Press Office / AP / Profimedia

Dictatorul belarus Alexandru Lukașenko l-a felicitat pe președintele Ungariei Katalin Novak de Ziua Sfântului Ștefan, spunând că ambele țări au „abordări similare” cu privire la „cele mai importante probleme”.

Declarația lui Lukașenko a fost făcută publică de serviciul său de presă, transmite Europeyska Pravda.

„Sunt convins că abordările noastre asemănătoare față de probleme atât de importante precum pacea și liniștea, primatul intereselor naționale, nevoia de a proteja familia și valorile tradiționale, dorința sinceră de a stabili relații oneste și respectuoase va continua să contribuie la dezvoltarea cooperării între Belarus și Ungaria, în beneficiul cetățenilor noștri, al țărilor noastre, al regiunii noastre”, se arată în mesaj.

Lukașenko i-a urat Katalin Novak multă sănătate și succes și prosperitate Ungariei.

Ziua Sfântului Ștefan este principala sărbătoare publică a Ungariei, considerată ziua înființării statului maghiar. În această zi, este comemorat primul rege al Ungariei – István I, care a fost încoronat oficial la 20 august 1000.

Reamintim, pe 11 august, Lukașenko a declarat că este pregătit să îmbunătățească relațiile cu Polonia. „ Suntem vecini, iar vecinii nu sunt aleși, sunt dați de la Dumnezeu”, a spus dictatorul belarus.

Ca răspuns, președintele polonez Andrzej Duda a spus că, pentru a îmbunătăți relațiile, Belarus trebuie să oprească atacurile hibride la granița poloneză.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro