Sari direct la conținut

VIDEO „Nu este necesar” un test congnitiv pentru Joe Biden, spune Casa Albă / „Are Alzheimer sau demență?”

HotNews.ro
Un test cognitiv „nu este necesar” pentru Joe Biden, a cărui stare de sănătate este un subiect intens discutat după dezbaterea electorală cu candidatul republican Donald Trump de săptămâna trecută, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează AFP.
Joe Biden, Foto: Manuel Balce Ceneta / AP - The Associated Press / Profimedia
Joe Biden, Foto: Manuel Balce Ceneta / AP - The Associated Press / Profimedia

Președintele american „știe cum să revină”, a spus ea în cadrul unei conferințe de presă după dezbaterea dezastruoasă a liderului democrat împotriva lui Donald Trump. Purtătorul de cuvânt a dat asigurări că executivul american „nu ascunde absolut deloc” informații despre starea de sănătate a președintelui.

Ea a răspuns, după ce a fost întrebată dacă președintele american are demență sau Alzheimer.

Mai mulți consilieri ai președintelui american Joe Biden au justificat prestația foarte slabă a acestuia în dezbaterea prezidențială prin faptul că actualul ocupant al Casei Albe are probleme în a da randament după ora 16:00.

Marți, un prim democrat din Congresul SUA i-a cerut lui Biden să se retragă din cursa prezidențială după ce s-a poticnit în dezbaterea cu Donald Trump de săptămâna trecută

„Recunoscând că, spre deosebire de Trump, primul angajament al președintelui Biden a fost întotdeauna față de țara noastră, nu față de el însuși, am speranța că va lua decizia dureroasă și dificilă de a se retrage. Îl invit respectuos să facă acest lucru”, a afirmat congresmanul texan, într-un comunicat de presă.

Imediat după dezbatere, presa americană  a întocmit o listă de posibili înlocuitori imediat după dezbaterea dintre Biden și Trump, care i-a panicat pe democrați, însă potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos niciun democrat important nu s-ar descurca mai bine decât Biden într-o confruntare ipotetică cu Trump. Printre numele democraților de top puse înaintea respondenților, doar Michelle Obama, soția fostului președinte democrat Barack Obama, l-a depășit clar pe Trump în sondaje, însă ea a spus că nu vrea să candideze.

Preşedintele american Joe Biden va acorda vineri primul său interviu de la dezbaterea cu rivalul său Donald Trump, în cursul căruia performanţa sa a fost considerată în mare parte dezastruoasă, iar acesta pare să fie hotărât să continue cursa.

Agilitatea mentală a președintelui american a mai fost pusă la îndoială și în trecut, inclusiv înainte de alegerile din 2020.

INTERVIURILE HotNews.ro