Sari direct la conținut

Trei saptamani in Anzi de Marius Chivu – lansare de carte si vernisaj de expozitie foto

HotNews.ro
Trei saptamani in Anzi de Marius Chivu, Foto: Humanitas
Trei saptamani in Anzi de Marius Chivu, Foto: Humanitas

Joi, 10 noiembrie, ora 19.30, Café Verona – Librăria Cărtureşti va fi gazda lansării unui nou volum de Marius Chivu, Trei săptămâni în Anzi, recent apărut la Editura Humanitas, şi a vernisajului expoziţiei de fotografii realizate de Marius Chivu în timpul călătoriei în Peru. La eveniment vor participa alături de autor, Juan Pablo Artaza, consulul Ambasadei Peru în România, Ada Roseti, director de programe Discovery Channel România, şi Răzvan Exarhu.

„Călătorim şi pentru a fi singuri, chiar dacă asta înseamnă singuri cu propria noastră lume. Planeta se învârte mai repede şi a devenit mai aglomerată, prin urmare mai familiară şi mai la îndemână decât oricând. Dar dacă-ţi doreşti cu adevărat, dacă eşti suficient de curios şi dispus să pleci pe bune, îmbrăţişând ocolurile şi nefamiliarul, vei descoperi că lumea are încă întinderi prea puţin bătute cu piciorul, colţuri ascunse, savori negustate, populaţii care vorbesc alte cuvinte şi care trăiesc într-un alt ritm, un alt timp, un alt fel de viaţă. E nevoie de un singur pas ca să pleci de undeva înspre altundeva. Uneori foarte departe.“ (Marius Chivu)

„Aveam în cap de multă vreme America de Sud și Peru, iar câteva nopţi de surfing pe Internet m-au ajutat să mă decid asupra unor obiective interesante şi, pe cât posibil, mai puţin turistice. În primul rând Machu Picchu, pentru care însă am ales cel mai lung şi mai dificil traseu: Choquequirao, despre care toată lumea spunea că e neatractiv pentru turismul de masă. În al doilea rând, dar, poate, cel mai important: Nevado Mismi (5597 m), muntele unde se află izvorul Amazonului.

Oamenii au călătorit şi au făcut marile descoperiri înainte de epoca digitală, folosind busole, hărţi incomplete şi propriile simţuri. Şi ce plăcere să foloseşti o hartă de hârtie! Fragilitatea ei, gestul amplu al desfăşurării, punerea degetului pe un punct minuscul şi exerciţiul imaginaţiei de a estima distanţele, de a completa tot ce nu se vede, de a«întrevedea» geografia reală, apoi momentul în care, ajuns în cele din urmă la destinaţie, locul căutat îşi etalează dimensiunile, întotdeauna surprinzătoare, sub privirea ta entuziastă! Ca să pleci la drum nu ai nevoie de aplicaţii, ai nevoie de aplecare.“ (Marius Chivu)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro