"Armonii pascale" – un turneu poetico-muzical cu Daniela Nane
Actrița Daniela Nane, acompaniată de pianista Ioana Maria Lupașcu sau de chitaristul Costin Soare, vă oferă în perioada 22 martie – 4 aprilie 2015 un regal poetico-muzical care se va desfășura în locuri de extremă spectaculozitate. Turneul “Armonii pascale”, organizat de Asociaţia Culturală “Pro Valores” şi Amena Studio, va aduce un spectacol de mare încărcătură spirituală în locuri deosebit de frumoase, precum: Salina Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea (22 martie 2015, ora 13); Castelul Peleș (28 martie 2015, ora 16), Teatrul Național din Chișinău (29 martie 2015, ora 16), Palatul Unirii din Iași (30 martie 2015, ora 18), Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (31 martie 2015, ora 18), Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina (3 aprilie 2015, ora 18) și Palatul Mogoșoaia (4 aprilie 2015, ora 17, 00).
Actrița Daniela Nane, o artistă cu o prezență scenică fermecătoare, vă invită să pătrundeți în universul poeziei creștine. Ea a declarat: “Mă bucur mult să aduc în fața iubitorilor de poezie câteva dintre cele mai frumoase versuri scrise vreodată despre adevăr, divin, lumină, pace și dragoste. Sper ca oamenii să trăiască momente de reală emoție și încântare, care să le atingă inima, readucându-le aminte de toată generozitatea și noblețea din suflete.” Spectacolele vor fi întregite de inspiratele interpretări muzicale semnate de pianista Ioana Maria Lupașcu, în alternanță cu chitaristul Costin Soare.
Turneul Armonii pascale va mijloci șapte întâlniri în care versurile unor poeţi ca: Mihai Eminescu, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Ioan Alexandru, Arsenie Boca, Nichifor Crainic, Benone Burtescu sau Costache Ioanid, se vor împleti cu armoniile imaginate de: Astor Piazzolla, Constantin Silvestri, George Enescu, Paul Constantinescu, sau Johann Sebastian Bach.
Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucuresti. La 19 ani a câştigat titlul de “Miss România”. Academia de Teatru si Film din Bucureşti a absolvit-o în 1995 la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în Cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul “Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – “Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – “Conversaţie după inmormântare”. Tot în 1995 debutează şi în film, în “Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale. Mare iubitoare a poeziei, a organizat de-a lungul timpului numeroase spectacole, iar în luna octombrie a anului 2014 a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice.
Pianista Ioana Maria Lupașcu urmează Conservatorul “Ciprian Porumbescu”, susținându-și lucrarea de licență la Conservatorul “George Enescu” din Iași. Intre 2001 si 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. Câștigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri din România, Grecia și Turcia, a renunțat la viața competițională în favoarea unei cariere solistice, fiind o prezență constantă pe scene din Italia, România, Elveția, Croația, Slovacia, Lituania, Belgia, Turcia și Spania. In 2007 a lansat CD-ul “Live Piano Solo”. In prezent este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești.
Costin Soare este unul dintre cei mai activi si mai implicaţi muzicieni-chitarişti ai generaţiei sale. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate; este preşedintele Asociaţiei Culturale Kitharalogos, organizator al „Serilor de chitară” din stagiunea Fundaţiei ACCUMM de la Palatul Suţu, Bucureşti. Este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar în anul 2008 şi-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale din ţară, unde contribuie la descoperirea şi recompensarea tinerilor muzicieni. În 2013 şi 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vară ale “Academiei Sighişoara”, iar în iunie 2014 a lansat CD-ul intitulat „Nocturne şi dansuri”, cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi, aparţinând unor creatori ca: J.S Bach, B.Britten şi T.Takemitsu.