Sari direct la conținut

Trei regizori tineri si scurtmetrajele lor se prezinta la Seara de film de la ICR

HotNews.ro

Seara de film de la Institutul Cultural Roman va aduce la intalnirea cu publicul din luna noiembrie trei tineri regizori si filmele lor. Joi, 4 noiembrie 2010, de la ora 18.00 vor fi proiectate scurtmetrajele Derby (2010), regia Paul Negoescu, Pentru el (2008), regia Stanca Radu si Ela (2009), regia Tudor Jurgiu. Scurtmetrajele vor fi prezentate de criticul de film Andrei Gorzo. Regizorii vor participa la proiectii si vor raspunde intrebarilor publicului.

Paul Negoescu a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ in 2007 – sectia regie film – si cursurile de masterat ale aceleiasi facultați, in prezent urmand cursuri de doctorat. A regizat mai multe scurtmetraje premiate și selectate la festivaluri de film importante (Berlin, Karlovy Vary, Rotterdam) si a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film („Oscarul european“). Este director artistic al Festivalului de film Timishort și preparator la catedra de regie film a UNATC.

Stanca Radu a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale in 2007, in prezent urmand cursurile masteratului de scenaristica din cadrul aceleiasi institutii. In 2010 a facut parte din juriul TIFF.

Tudor Jurgiu a absolvit sectia regie film a Universitații Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ din Bucuresti. Ela este filmul sau de absolvire.

Accesul este liber, in limita locurilor disponibile, informeaza ICR.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro