Sari direct la conținut

Zilele filmului norvegian, la Bucuresti

HotNews.ro
Zilele filmului norvegian, Foto: Ambasada Regala a Norvegiei
Zilele filmului norvegian, Foto: Ambasada Regala a Norvegiei

Un eveniment dedicat filmului norvegian va avea loc in perioada 27-29 octombrie, la Institutul Cultural Roman (ICR) din Bucuresti. Sub titlul generic „Zilele filmului norvegian” organizatorii au selectat pentru a fi prezentate cinci filme reprezentative pentru productia de film norvegiana actuala oferind publicului român o perspectivă asupra noului val din cinematografia norvegiană, aşa numitul Norwave.

Proiectiile vor fi precedate de un seminar pe tema tendintelor din noul val al cinematografiei norvegiene, moderat de criticul de film Andrei Gorzo. Invitatul Ambasadei este domnul Jan Erik Holst, responsabil de proiectele culturale internaţionale ale Institutului Norvegian de Film.

Seminarul va fi organizat la ICR, miercuri, 27 octombrie, de la ora 18.00. Tot miercuri, de la ora 19,30, in sala de proiectii a ICR, va fi prezentat filmul sunt „Omul care l-a iubit pe Yngve/ Mannen som elsket Yngve” (2008), de Stian Kristiansen.

In cea de-a doua zi de proiectii, joi, 28 octombrie, vor fi prezentate publicului filmele „Upperdog” (2009), de Sara Johnsen, incepand cu ora 18.00 si „Elling” (2001), de Petter Næss incepand cu ora 20.00.

Pentru ultima zi a evenimentului, vineri, 29 octombrie, sunt programate filmele: „Cel mai mare din lume/ Det største I verden” (2001), de Thomas Robsahm, incepand cu ora 18.00 si „Nord” (2009), de Rune Denstad Langlo, incepand cu ora 20.00.

Potrivit organizatorilor, filmele vor avea subtitrare in limba romana si engleza. Intrarea publicului este libera.

Evenimentul este organizat de Ambasada Regala a Norvegiei la Bucuresti, impreuna cu Institutul Cultural Roman (ICR).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro