Sari direct la conținut

Șeful CNAIR, despre lucrările pe Valea Oltului: „Ritmul este bun”. Constructorul va suplimenta numărul de utilaje

HotNews.ro
Șeful CNAIR, despre lucrările pe Valea Oltului: „Ritmul este bun”. Constructorul va suplimenta numărul de utilaje
Cristian Pistol pe șantierul de pe Valea Oltului/ Foto: Facebook - Cristian Pistol

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a afirmat că, după ce a verificat lucrările de defirșare de pe Valea Oltului, a constatat că lucrările decurg conform planului existând chiar posibilitatea suplimentării numărului de utilaje.

„Ritmul de lucru este bun, deși echipele au întâmpinat, în cele 7 zile de când au început operațiunile, o serie de dificultăți legate de structura și de specificul terenului. Până la sfârșitul zilei vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeței de pădure care trebuie defrișată”, a scris Cristian Pistol, într-o postare pe Facebook.

Pistol a pecizat că săptămâna viitoare vor fi realizate conexiuni între punctele de lucru deschise, ceea ce va permite defrișarea unor zone de pădure mai extinse.

„Am solicitat antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Genghiz) să caute soluții pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje și muncitori în zonele mai ușoare, pentru a crește randamentul lucrărilor. Antreprenorul mi-a dat asigurări ca de săptămâna viitoare va lua această măsură pentru două puncte deoarece acum platforma de lucru permite”, a afirmat șeful CNAIR.

Însă în zonele aflate la înălțime nu pot fi aduse mai multe utilaje deoarece nu este suficient spațiu de manevră.

Circulația rutieră pe DN7 pe Valea Oltului, între localitățile Boița și Lazaret, s-a închis complet pe timpul zilei începând cu 8 iulie, pentru o perioadă de o lună. Măsura a fost luată pentru desfășurarea unor lucrări de defrișare necesare pentru construirea autostrăzii Pitești-Sibiu.

INTERVIURILE HotNews.ro