Cum a fost construit Sky Tower, cea mai înaltă clădire din București. Are 37 de etaje și un restaurant în nori, din care vezi orașul ca-n palmă
Cu o înălțime de 137 de metri, clădirea de birouri Sky Tower a ajuns să reprezinte cel mai înalt zgârie-nori din Capitală și din țară.
Este un adevărat obiectiv arhitectural de impact vizual în mediul urban. Sky Tower a devenit o clădire reper pentru dezvoltarea zonei de business din Floreasca. Comparativ, Catedrala Mântuirii Neamului are 120 de metri, ajungând pe al doilea loc în topul înălțimilor.
Azi, Bucureștiul încă se află sub cod roșu de căldură și pare dificil să lucrezi într-o clădire din sticlă: de afară pare că nu o să ai suficient aer, iar disconfortul termic va fi uriaș. Ei bine, fața clădirii a fost gândită în așa fel încât la interior să nu fie temperaturile din deșert.
Sky Tower are șase tipuri de geam pentru controlul solar, iar instalațiile de răcire sunt făcute cu instalații aduse din Finlanda, cu grinzi de răcire.
A devenit un adevărat reper din sticlă pentru mai multe trasee din București: este zărit de la mare distanță de pe DN1, dar și de pe Autostrada A3. Însă, nu-i deloc simplu să construiești cel mai înalt turn din Capitală:
„Turnul are structura din beton armat, cel mai bun pentru România și pentru solul Bucureștiului cu nivel ridicat de hazard seismic”
Citește, pe B365.ro, detalii extraordinare despre cum se construiește un zgârie-nor, despre lifturile care ajung în doar 30 de secunde la ultimul etaj, dar și despre restaurantul panoramic. O călătorie la înălțime cu arhitectul Mihai Eftenie de la Baumarc Proiect, biroul de arhitectură care a contribuit la construcția Sky Tower și jurnalista Antoaneta Dohotariu.