Sari direct la conținut

Vasile Bănescu, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: „Icoana nu face politică, nu protestează”

HotNews.ro
Vasile Bănescu, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: „Icoana nu face politică, nu protestează”
Diana Șoșoacă, scandal în Parlamentul European, cu icoana în mână. Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că „icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit”, ca reacție după ce Diana Șoșoacă a fost dată afară, joi, din plenul Parlamentului European pentru că întrerupea ședința. În imagini, Șoșoacă poate fi văzută cum ține o icoană în mână.

„Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și  ești privit. E spațiul vizual, diafan suspendat între cer și pământ, al dialogului în rugăciune, act adânc civilizator, nu barbar demolator”, a scris Vasile Bănescu pe Facebook. 

Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române a continuat adăugând că „icoana nu face politică, nu protestează”.

„Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit. Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii”, a scris Bănescu. 

„Ea doar invită tăcut la anamneză morală, la pocăință discretă, la adunarea gândurilor din risipire, la împărtășirea lor chipului blând, care te privește intens până dincolo de frontiera acestei  vieți, sperând ca tu să înțelegi că nu chiar totul e deșertăciune”, a mai adăugat Vasile Bănescu. 

Diana Șoșoacă a fost joi dată afară din plenul Parlamentului European în timpul ședinței la finalul căreia eurodeputații au votat ca Ursula von der Leyen să rămână președinta Comisiei Europene

„Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români! Și voi omorâți oameni în România”, a spus Șoșoacă arătând un sac negru, în timp ce i se cerea să părăsească sala. 

Vasile Bănescu a fost purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române până la începutul lunii iulie, când a anunțat plecarea sa din funcție. Tot atunci, el a spus că mai departe va face parte din echipa Secretariatului de Stat pentru Culte.

INTERVIURILE HotNews.ro