Sari direct la conținut

Gen Z și Beach, Please! Ce nu s-a văzut pe TikTok în scandalul Andrew Tate, de la festivalul lui Selly

HotNews.ro
Andrew Tate (dreapta) și fratele său Tristan Tate (stânga) la Curtea de Apel București. Foto: Lucian Alecu/Alamy Live News
Andrew Tate (dreapta) și fratele său Tristan Tate (stânga) la Curtea de Apel București. Foto: Lucian Alecu/Alamy Live News

Momentele în care, pe scena unui festival din România cu un public foarte tânăr, un artist acuzat de agresiune sexuală a avut invitat un influencer cercetat pentru trafic de persoane și viol, iar altul și-a aprins un joint, după care a fost arestat, au fost descrise de organizatori drept „2 minute din 4.500”.

„Fac parte dintr-o generație mult mai cuminte, mult mai conștientă și mult mai educată despre pericolul drogurilor”, a fost reacția influencerului Selly, co-organizatorul festivalului „Beach, Please!”, care s-a ținut la Costinești, între 10 și 14 iulie.

Dacă în scandalul Coldplay-manelistul Babasha, s-a vorbit mult despre ce ne spunea reacția publicului despre românii din Generația Millennials (născuți între ‘81-’96), categoria de vârstă majoritară în rândul fanilor trupei britanice, și de această dată, controversa de la „Beach, Please!” are o componentă generațională: ce ne spune el despre Gen Z (născuți între 1997-2010), tinerii „cuminți și educați” despre care vorbește Selly, care, spune stereotipul, sunt cea mai progresistă generație, dar care nu au avut nicio problemă să aplaude niște personaje extrem de problematice?

Care e discuția mai corectă: cea despre o generație sau despre a face diferența dintre artist și om, cum încearcă Selly să o facă atunci când spune că „așa e muzica hip-hop”?

Citește continuarea pe Panorama.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
INTERVIURILE HotNews.ro