Sari direct la conținut

Bobonete și aventurile posteriorului său. Bobiță, 46 minute, acum și pe Netflix

HotNews.ro
Mihai Bobonete. Foto Pro TV
Mihai Bobonete. Foto Pro TV

Mihai Bobonete e pe Netflix, “Back in Business”. Bobiță din “Las Fierbinți”, serialul PRO TV. La două vorbe, Bobonete “se ia” de posteriorul lui. Îl hărțuiește, își bate joc de el, îl are ca principal reper. Bobonete își face personaj principal din propria parte anatomică. Și trage în această anatomie, cu poante, din toate pozițiile. 

46 minute cu Bobonete, pe Netflix? 

Nu! Vreo 15 minute despre partea lui anatomică (glume cu și despre). Restul beție și vreo 10 minute despre restul lucrurilor care-l înconjoară. În Fratelli, vomă dar și defecație, acasă, voma nu mai vine, așa că e mai bună o defecație. Când e COVID, vai de fundul lui! Și vai, cât de nedrept e Bobonete, vorbește pudic, de o singură trecere a nevestei în fundul gol. 

Obligații de stand-up comedy

Românul pudic de felul lui, vai de mama lui, în stand-up comedy înghite astfel de glume, glumițe, poante, gaze, gloanțe. Da, e stand-up comedy, unde te duci puțin machit și vrei să râzi cu orice preț.

Trebuie s-o spun: showul nu e al oricui. Nu! Pe scenă cu microfon e Bobonete 

Cu numele lui, cu fața lui comică de Bran din Stan și Bran. Și Bobonete are microfonul pe scenă, dar “se înlocuiește”, nu-s poveștile lui, își ridică la rang de rege propriul dos. El, actorul, se diminuează. Bobonete se face mic și uite-i posteriorul, cât de mare e. Cu un curaj debordant, el transformă o parte anatomică proprie într-un veritabil personaj principal. De-a lungul spectacolului, Bobonete își hărțuiește și își bate joc de fundul său, acesta devenind reperul central al multor glume savuroase. Fiecare poantă este o lovitură bine țintită, adresată chiar propriului său „fund”.

Bobonete reușește să creeze o atmosferă relaxată și plină de râsete

folosindu-se de o varietate de tehnici comice pentru a aborda acest subiect inedit. Cu o abordare naturală și lipsită de inhibiții, el își duce publicul într-o călătorie plină de umor “prin toate pozițiile posibile”, oferind un spectacol de neuitat.

Publicul se uită la posteriorul lui Bobonete. Și râde. 

Te întrebi dacă e o sărăcie de vorbe a lui Bobonete. E și sărac, bineînțeles, se vede! Dar așa se fac glumele, cu puține vorbe. Și, de ce nu, o asemenea statistică, în care numeri vorbele lui Bobonete, îți arată în ce situație ești. Păi, ce situație? Ești la un stand up, te uiți la dosul omului și râzi. 

Dar Bobonete te face să te simți bine în situația dată

Aici e puterea umorului, pe care puțini o înțeleg. Aceea de a crea din orice o ficțiune. Aici umorul e ficțiune. Nu fundul lui Bobonete îl admirăm, nu, ci umorul pe care Bobonete îl face. Umorul bine făcut face minuni în creierele noastre. Ne aruncă într-o lume simbolică, în care fundul nu mai e fund, ci este un personaj gata să treacă prin tot felul de aventuri caraghioase. Umorul este ficțiune. Vedem fundul, dar putem să-l râdem, înseamnă că l-am schimbat în ceva ce nu e scârbos. Nu-l mai vedem pe Bobonete în intimitatea lui, ci vedem un fund, un personaj bun de râs. Da, asta s-a-ntâmplat.

Puterea umorului

Prin umor, lucrurile care în mod normal ne-ar îngrozi sau ne-ar dezgusta pot fi dezarmate și transformate în ceva nesemnificativ, ba chiar amuzant. Acesta este unul dintre mecanismele prin care umorul ne ajută să facem față aspectelor negative ale vieții.

Umorul ne permite să privim lucrurile dintr-o perspectivă diferită, să ne distanțăm emoțional de ele și să le vedem într-o lumină mai puțin amenințătoare.

Să nu exagerăm, totuși, sunt momente în stand-up în care Bobonete nu-i destul de isteț să ne facă să râdem. Are și momente proaste. Ne aruncă din corcoduș. Dar, în general, Mihai Bobonete pe Netflix, în “Back in Business” dă hohote. Bobonete, Bobiță din “Las Fierbinți”, serialul PRO TV.

Poate vrei să vezi și alte filme:

Baby Reindeer Netflix. E horror! Hărțuirea începe de la propria slăbiciune

„Hai, Romania! Povestea Generației de Aur” pe Netflix, dar mai ales în inimile noastre

Filmul HIT MAN Netflix. Dacă tu iubești, poți ucide. Trăiești cu conștiința ușoară

INTERVIURILE HotNews.ro