Sari direct la conținut

Biden s-a răzgândit brusc cu privire la candidatura sa la prezidențiale / Ce l-a supărat cel mai mult pe președinte – surse

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Bonnie Cash - Pool via CNP / INSTAR Images / Profimedia
Joe Biden, Foto: Bonnie Cash - Pool via CNP / INSTAR Images / Profimedia

Președintele Joe Biden, sâmbătă seara, plănuia încă să rămână în cursa prezidențială, dar duminică după-amiază el a comunicat stafului său că se retrage, a declarat o sursă familiarizată cu această chestiune, citată de Reuters.

„Aseară, mesajul a fost să continuăm cu totul, cu viteză maximă înainte”, a declarat sursa pentru Reuters, vorbind sub rezerva anonimatului. „În jurul orei 13:45 astăzi: președintele a spus echipei sale că s-a răzgândit”.

Decizia i-a surprins pe mulți angajați ai Casei Albe, mai mulți exprimându-și șocul că președintele și-a făcut anunțul în timp ce se recupera de COVID-19 la casa sa din Rehoboth Beach, Delaware.

Biden, în vârstă de 81 de ani, și-a petrecut weekendul confruntându-se cu presiunea democraților de a-l forța să părăsească cursa.

Biden a fost extrem de supărat că inclusiv Nancy Pelosi l-a îndemnat să se retragă

El a fost în mod deosebit supărat de fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, despre care consilierii lui Biden o credeau că orchestrează o campanie de presiune pentru a-l determina să demisioneze.

Cu câteva ore înainte de anunț, campania lui Biden a negat informațiile conform cărora acesta plănuiește să renunțe.

„Este fals. Și cred că este fals să încercăm în continuare să fabricăm această narațiune”, a declarat directorul adjunct de campanie Quentin Fulks pentru „The Weekend” de la MSNBC duminică dimineață.

INTERVIURILE HotNews.ro