Sari direct la conținut

CTP, despre „șpăgile electorale deșănțate” promise de George Simion și Mircea Geoană: „S-a scumpit și prostia”

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran

„S-a scumpit și prostia”, comentează jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, după ce liderul AUR, George Simion, care și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale, promițând că va livra un milion de apartamente, multe dintre ele la prețul de 35.000 euro cu avans de 1.000 de euro și o dobândă zero.

„George Simion și-a lansat programul electoral «Prostia se plătește», în cadrul căruia oferă poporului case cu 35.000 euro, preț subvenționat de el când va fi președintele României. Trebuie să-mi fie rușine, ca român, că sute de oameni s-au bulucit la sediile de campanie AUR din București și Cluj ca să semneze, cu nume, „pronume” și CNP, „contractul cu Simion”?”, a scris CTP într-o postare pe Facebook.

Gazetarul și-a răspuns la întrebare și a făcut o comparație cu o promisiune electorală a lui Mircea Geoană din 2009.

„Nu, nu trebuie. Căci în septembrie 2009, aflat în campanie electorală pentru președinția României, președintele PSD de atunci, nimeni altul decât Mircea Geoană, «dădea la oameni», mai exact promitea românilor din diaspora care s-ar fi întors în țară, câte 20.000 euro de căciulă «la instalare». Geoană n-a retractat această șpagă electorală deșănțată nici în ziua de azi, când iar aleargă după Cotroceni din poziția de secretar general adjunct al NATO”, a subliniat CTP.

Jurnalistul a susținut că niciun român care s-a întors în țară nu a revendicat suma de bani promisă de Geoană.

„Totuși, trebuie spus că la ușa lui Geoană, nici aici, nici la NATO, n-a venit niciun român repatriat să-i ceară vreun sfanț din cei 20.000 €. De unde rezultă că, după 15 ani, prostia de la noi e mai multă și mai scumpă”, și-a încheiat Cristian Tudor Popescu mesajul.

Promisiunile electorale la 15 ani diferență

Președintele AUR, George Simion, care și-a lansat în luna iunie candidatura la alegerile prezidențiale, promite că va construi „până la un milion de apartamente la cele mai noi standarde” cu un preț de pornire de la 35.000 euro pentru o locuință cu două camere, cu un avans de 1.000 de euro și dobândă zero.

„Prima condiție pentru participarea la acest program Planul Simion este înscrierea în platforma Planul Simion, prin semnarea contractului cu George Simion”, se arată pe site-ul AUR.

Sute de oameni au fost fotografiați stând la coadă în fața unui sediu AUR din București pentru a semna „Planul lui Simion”.

Mircea Geoană promitea în campania pentru europarlamentare din 2008 că tinerii români care au muncit în străinatate și care decid să revină în țară pentru a începe o afacere vor primi 25.000 de euro.

Liderul PSD pe vremea aceea a revenit în 2009 cu promisiunea, spunând că românii care revin în țară și se stabilesc în mediul rural vor primi 25.000 de euro pentru lansarea unei afaceri in agricultură.

Mircea Geoană nu a anunțat deocamdată că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale, deși, după cum a scris presa în ultimele luni, acesta se află în campanie electorală nedeclarată prin țară.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a depus la finele lunii iunie o cerere oficială pentru a-și înregistra sigla de campanie pentru o candidatură la alegerile prezidențiale ce vor avea loc la sfârșitul anului.

INTERVIURILE HotNews.ro