Sari direct la conținut

Ligia Deca a trimis corpul de control la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, după scandalul cu notele încurcate de la admitere

HotNews.ro
ministrul Educatiei, Ligia Deca , Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ministra Educației, Ligia Deca. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministra Educației, Ligia Deca, a trimis joi dimineață Corpul de Control la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, după ce inițial notele la admitere au fost afișate greșit, ceea ce a declanșat un val de nemulțumiri din partea părinților și a viitorilor studenți.

Afișarea greșită a rezultatelor a fost cauzată de o eroare „de transfer a notelor între componentele sistemului informatic al admiterii”, a transmis universitatea după ce a primit un număr mare de contestații. 

În urma scandalului public, ministra Educației, Ligia Deca, a decis să trimită Corpul de Control la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Informația a fost inițial prezentată de Edupedu.ro. Sursele HotNews.ro au confirmat că joi dimineața Corpul de control a fost trimis la universitatea de Arhitectură din București. 

Admiteri cu probleme la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”

Rezultatele admiterii la arhitectură de anul acesta au fost afișate duminică, însă notele au declanșat un val de nemulțumiri din partea candidaților. În urma numărului mare de contestații, conducerea universității a recunoscut că o greșeală a apărut în sistemul de contabilizare a notelor. 

Contestațiile în cazul lucrărilor de admitere de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism nu pot fi făcute pentru a se recorecta lucrarea, ci doar pentru ca studentul să vadă dacă nota din lucrare a fost trecută corect în tabel. 

„Un decalaj de o linie a făcut ca la un moment dat nota unui desen și numele unui candidat să fie atribuite altui candidat”, a declarat luni seară rectorul Universității Ion Mincu, Marian Moiceanu citat de Pro TV.

INTERVIURILE HotNews.ro