Sari direct la conținut

VIDEO Barack și Michelle Obama și-au anunțat susținerea pentru Kamala Harris în lupta cu Donald Trump pentru Casa Albă

HotNews.ro
Barack Obama, Foto: Agerpres
Barack Obama, Foto: Agerpres

Fostul președinte era ultimul dintre „greii” partidului care nu făcuse acest pas, iar anunțul său era așteptat cu nerăbdare în rândul democraților. Obama, primul președinte american de culoare, rămâne una dintre cele mai populare figuri din partid și este așteptat să se implice în campania electorală, scrie Reuters.

Fostul președinte Barack Obama și soția sa Michelle și-au anunțat vineri susținerea oficială pentru candidatura la președinție a Kamalei Harris, într-un clip de aproximativ un minut care a surprins un apel telefonic privat între cuplu și actuala vicepreședintă.

„Am sunat pentru a vă spune că Michelle și cu mine suntem mândri să vă susținem și să facem tot ce putem pentru a vă ajuta să câștigați aceste alegeri și să ajungeți în Biroul Oval”, i-a spus Barack Obama lui Harris.

„Sunt mândră de tine. Acest lucru va fi istoric”, i-a spus și fosta Primă Doamnă lui Harris.

Vorbind la un telefon mobil și schițând câteva zâmbete, Harris și-a exprimat recunoștința pentru sprijin și pentru prietenia lor îndelungată, notează Reuters.

„Vă mulțumesc amândurora. Înseamnă foarte mult”, a spus Harris.

Oficialii campaniei lui Harris au declarat că videoclipul a surprins apelul real și nu este o reconstituire.

Campania lui Harris câștigă teren

Candidatura surpriză a lui Harris împotriva rivalului republican Donald Trump continuă să câștige susținere din partea alegătorilor, a donatorilor și politicienilor, la mai puțin de o săptămână după ce Joe Biden s-a retras din cursă pe fondul scăderii în sondaje.

Obama, primul președinte american de culoare, rămâne una dintre cele mai populare figuri din Partidul Democrat, la mai bine de un deceniu de la ultima sa alegere.

Inițial, Obama i-a acordat sprijinul lui Biden în timpul strângerilor de fonduri – printre cele mai importante evenimente ale campaniei acestuia.

Susținerea lui Obama ar putea contribui la energizarea suplimentară a campaniei lui Harris și la creșterea sumelor de bani strânse pentru campania lui Harris și semnalează faptul că este posibil ca fostul președinte să se implice în campania electorală, odată ce aceasta va fi oficial candidata partidului.

Un nou sondaj de opinie arată o bătălie strânsă între Donald Trump și Kamala Harris

Un sondaj New York Times / Siena College publicat joi a arătat o cursă strânsă între Donald Trump și Kamala Harris.

Potrivit acestui sondaj realizat printre alegătorii înregistrați între 22 și 24 iulie, republicanul Donald Trump o conduce pe vicepreședinta democrată Kamala Harris cu 48% la 46%.

Într-un sondaj realizat online de Reuters/Ipsos și publicat miercuri situația stătea fix invers: vicepreședinta SUA, Kamala Harris, conducea cu două puncte procentuale în fața lui Donald Trump,  44% versus 42%.

INTERVIURILE HotNews.ro