Sari direct la conținut

Kamala Harris se află în fața lui Donald Trump în ultimul sondaj pentru alegerile prezidențiale

HotNews.ro
Kamala Harris se află în fața lui Donald Trump în ultimul sondaj pentru alegerile prezidențiale
Kamala Harris și Donald Trump. Foto: Profimedia

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, principala candidată a Partidului Democrat pentru înlocuirea lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, conduce cu 44% în fața lui Donald Trump, care este creditat cu 42% într-un sondaj realizat online de Reuters/Ipsos

Eșantionul a fost reprezentat de aproximativ 1.200 de adulți din Statele Unite, dintre care 1.000 sunt alegători înregistrați, care au completat formularul necesar pentru a putea vota. 

Sondajul a venit în contextul Convenției Naționale Republicane de joi, unde Trump a acceptat nominalizarea pentru Casa Albă, și a deciziei de duminică al lui Joe Biden de a se retrage din cursa electorală și de a o susține drept candidat pe vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris. 

Kamala Harris și Donald Trump erau la egalitate, cu 44%, într-un sondaj din 15-16 iulie, iar Trump conducea cu un punct procentual într-un sondaj din 1-2 iulie.

Rezultatul sondajului realizat acum, respectiv luni și marți, arată o răsturnare de situație, însă diferențele dintre cei doi politicieni rămân foarte mici.

Toate cele trei sondaje au o marjă de eroare de 3%. 

Unul dintre specialiștii în sondaje de opinie ai campaniei lui Trump este de părere că motivul creșterii în procente a posibilei candidate din partea democraților este acoperirea mediatică de care are parte în urma intrării în cursa prezidențială. 

„Această creștere probabil va începe să se manifeste în următoarele zile și va dura o perioadă,” a spus Tony Fabrizio, citat de Reuters.   

Kamalla Harris a obținut susținerea alegătorilor și pentru începerea campaniei. Trei sferturi din respondenți sunt de părere că actuala vicepreședintă ar trebui susținută de către partidul ei, în timp ce restul de 25% consideră că mai mulți candidați ar trebui să concureze pentru nominalizarea partidului. 

Sondajul a măsurat și alte aspecte referitoare la cei doi candidați. Aproximativ 56% din respondenții înregistrați sunt de acord cu faptul că Harris este pregătită și capabilă să facă față provocărilor, în timp de 49% au spus același lucru despre Trump. 

Biden este considerat pregătit pentru a face față unui nou mandat doar de către 22% dintre respondenți.  

INTERVIURILE HotNews.ro