Sari direct la conținut

Bulai a depus cerere de pensionare de la SNSPA în ziua investigației jurnalistice a Snoop și când Poliția a deschis ancheta

HotNews.ro
Bulai a depus cerere de pensionare de la SNSPA în ziua investigației jurnalistice a Snoop și când Poliția a deschis ancheta
Alfred Bulai. Foto: Cristian Nistor / Agerpres

Profesorul Alfred Bulai (61 de ani) a făcut cerere de pensionare de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, scrie Libertatea. Decizia vine după investigația jurnaliștilor de la Snoop.ro, care au publicat mărturii ale unor studente care îl acuză de abuzuri sexuale. 

Informația potrivit căreia Bulai a făcut cerere de pensionare a fost confirmată pentru HotNews.ro de către rectorul Remus Pricopie.

„Da. Pensionarea este decizia unilaterala a angajatului. Cererea se depune la Casa de Pensii. Noi derulăm mai departe procedurile”, a spus Pricopie.

Surse din zona universitară spun că prin această mișcare Bulai încearcă să evite ancheta internă a Universității, numai că, așa cum spune și rectorul Pricopie, cererea trebuia depusă la Casa de Pensii.

Amintim că Poliția Capitalei a anunțat că a început investigații în cazul sociologului Alfred Bulai, pentru infracțiunea de „folosirea funcției în scop sexual”, iar dosarul a fost înregistrat apoi la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Snoop a publicat luni o investigație semnată de jurnalista Ioana Moldoveanu. Vreme de peste 4 luni, ziarista a discutat cu 18 martori și victime, reconstituind perioada 1995-2024 din cariera lui Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București. 

„Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”, au susținut fetele că le spunea profesorul de la SNSPA, în căutare de studente „sexicioase”, conform propriei expresii relatate de victime. Ele l-au înregistrat audio. Snoop a realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, declarațiile video ale fetelor și reacția lui Bulai.

Începând cu 2001, Alfred Bulai (61) a fost timp de 14 ani prodecan al Facultății de Științe politice din cadrul SNSPA, cu o scurtă pauză între 2006 și 2008, în timpul Guvernului Călin Popescu Tăriceanu. Atunci a fost numit președinte al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (ASG), funcție cu rang de secretar de stat.

În 2016 a fost numit din partea PSD membru în Consiliul de administrație al TVR, poziție pe care o deținut-o timp de un an și șase luni. În același an a devenit directorul Departamentului de sociologie, poziție pe care o deține și în prezent. Numai din această calitate a câștigat de la SNSPA, până în 2022, peste un milion de lei, conform declarațiilor de avere. 

De-a lungul timpului a coordonat proiecte pentru Banca Mondială și Universitatea București. Este autor sau coautor a numeroase volume de sociologie, printre care manualul de clasa a XI-a, scrie Snoop.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro