Sari direct la conținut

Incident feroviar în Olt: Două trenuri s-au oprit unul în fața celuilalt după ce au ajuns din greșeală pe aceeași linie

HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Un tren de pasageri și unul de marfă au ajuns pe același fir de circulație și s-au oprit unul în fața celuilalt, iar traficul feroviar a fost oprit temporar între Roșiori Nord – Caracal, „fără risc de coliziune”, a anunțat CFR SA. Compania spune că mecanicul trenului de călători a executat frânarea garniturii, ca urmare a unor probleme ce țin de dirijarea traficului de către CFR SA.

Conform CFR Călători, la momentul incidentului în trenul de pasageri – IR 348 Arad – Craiova – București Nord – se aflau aproximativ 250 de persoane.

UPDATE La ora 16.55, CFR SA a anunțat că circulația feroviară a fost redeschisă între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele, iar trenul IRN 348 „a fost reînscris în trafic, în condiții de siguranță”. Localitatea Fărcașele se află la 8 km de Caracal, pe magistrala 100, București – Timișoara.

Traficul feroviar a fost închis temporar între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele, în jurul orei 15.45, după ce două trenuri, unul de marfă și unul de călători, care au fost expediate pe același fir de circulație, s-au oprit unul în fața celuilalt, în baza indicațiilor de oprire ale semnalelor luminoase.

Conform CFR SA, trenul privat de marfă a fost expediat din stația Drăgănești Olt pe firul II, iar trenul IRN 348 (Arad – București Nord) a fost expediat tot pe firul II, dar din stația Fărcașele. Ambele garnituri s-au oprit în zona km CF 146+500, fără risc de coliziune, în baza indicațiilor de oprire ale semnalelor luminoase, a transmis CFR SA.

În urma incidentului, trei trenuri de călători au fost oprite temporar în stațiile adiacente:

  • IR 1691 (București Nord – Timișoara) – în Dragănești Olt
  • IR 1596 (Craiova – București Nord) – în Caracal
  • R 9016 (Craiova – Roșiori Nord) – în Fărcașele

Incidentul va fi investigat de o echipă a AGIFER, autoritate care va stabili cauzele care au condus la producerea acestui incident, conform CFR SA.

INTERVIURILE HotNews.ro