Sari direct la conținut

Ce pedeapsă a primit bărbatul care a atacat-o pe șefa guvernului danez în centrul capitalei Copenhaga

HotNews.ro
Ce pedeapsă a primit bărbatul care a atacat-o pe șefa guvernului danez în centrul capitalei Copenhaga
Premierul danez Mette Frederiksen, FOTO: AA / Abaca Press / Profimedia Images

Un tribunal danez l-a condamnat miercuri pe un polonez în vârstă de 39 de ani la o pedeapsă de patru luni de închisoare şi a dispus expulzarea sa pentru agresarea şefei guvernului danez Mette Frederiksen, relatează AFP și Agerpres.

Bărbatul, a cărui identitate autorităţile daneze au decis că nu poate fi divulgată, a fost arestat imediat după ce a agresat-o pe Frederiksen, care se plimba în centrul Copenhagăi, în data de 7 iunie.

„L-am găsit vinovat pentru că l-a lovit pe premier cu pumnul în umărul drept”, a declarat judecătorul Jacob Scherfig, la capătul unui proces judiciar care a durat două zile.

Agresorul, care locuia de cinci ani în Danemarca, a primit o interdicţie de a intra în ţara nordică timp de şase ani.

În cursul procesului, el a respins acuzaţiile, spunând că deşi a recunoscut-o pe şefa guvernului danez, nu îşi aminteşte să fi ridicat mâna asupra ei.

Frederiksen a povestit că bărbatul i-a spus ceva neinteligibil înainte să o lovească

Pe 7 iunie după-amiază, şefa guvernului danez a fost lovită de un bărbat pe stradă în timp ce se plimba în centrul capitalei Copenhaga.

Reţinut imediat după incident, suspectul a fost plasat în arest preventiv a doua zi. Mette Frederiksen a fost supusă unui control medical la spital, unde medicii au depistat o „uşoară entorsă cervicală”, potrivit biroului ei.

Conform mărturiei lui Frederiksen, bărbatul s-a apropiat de ea şi i-a spus ceva neinteligibil, apoi a lovit-o cu pumnul în umăr.

În 2019, Mette Frederiksen a devenit cel mai tânăr prim-ministru al Danemarcei şi a reuşit să-şi păstreze postul ieşind învingătoare în alegerile generale din 2022.

Danemarca a organizat atunci alegeri parlamentare anticipate după ce Frederiksen și-a dat demisia alături de guvernul ei din cauza așa-zisului scandal „Minkgate”, legat de milioanele de nurci sacrificate în timpul pandemiei de COVID-19.

INTERVIURILE HotNews.ro