Sari direct la conținut

O înregistrare video arată soldați ucraineni care controlează o instalație de gaze din regiunea Kursk din Rusia

HotNews.ro
O înregistrare video arată soldați ucraineni care controlează o instalație de gaze din regiunea Kursk din Rusia
Soldati ucraineni în Kursk (captură video Twitter)

O înregistrare video postată vineri pe media ucrainene arată soldați ucraineni care controlează o instalație de măsurare a gazului în orașul Sudzha din regiunea Kursk, unde Rusia afirmă că se luptă de patru zile pentru a stopa o incursiune militară ucraineană, potrivit Reuters.

Soldații din videoclipul de 29 de secunde, care apar într-o clădire marcată cu logo-ul concernului rus de gaze Gazprom GAZP.MM, au declarat că dețin controlul și asupra orașului Sudzha.

„Orașul este controlat de Forțele Armate ale Ucrainei, orașul este calm, toate clădirile sunt intacte”, a declarat un soldat din videoclip.

„Instalația strategică Gazprom se află sub controlul batalionului 99 mecanizat al brigăzii 61. Urez tuturor un cer liniștit”, spune soldatul.

Reuters nu a putut verifica imediat videoclipul, iar Statul Major al armatei ucrainene nu a făcut niciun comentariu.

Armata ucraineană – și președintele Volodimir Zelenski – au adoptat o politică a tăcerii stricte cu privire la incursiunea armată în regiunea Kursk.

Videoclipul a fost prima demonstrație a câștigării sau a controlului ucrainean pe partea rusă a frontierei.

Citește și:

VIDEO Raid ucrainean în sudul frontului. Un punct strategic ocupat de ruși a fost atacat de forțele speciale ale Kievului

Rusia, bulversată de asaltul ucrainean din Kursk. Localnicii îi spun lui Putin că Gherasimov l-a mințit: ce se întâmplă acum și unde au ajuns trupele ucrainene – HARTĂ

INTERVIURILE HotNews.ro