Sari direct la conținut

VIDEO Raid ucrainean în sudul frontului. Un punct strategic ocupat de ruși a fost atacat de forțele speciale ale Kievului

HotNews.ro
VIDEO Raid ucrainean în sudul frontului. Un punct strategic ocupat de ruși a fost atacat de forțele speciale ale Kievului
Zona în care a avut loc atacul ucrainean Foto: WillWest News / Profimedia

Forţele speciale ucrainene au efectuat vineri un raid amfibiu pe Kinburn Kosa, o limbă de pământ ocupată de Rusia în nord-vestul Mării Negre, în sudul regiunii ucrainene Mikolaiv, distrugând şase vehicule blindate ruseşti şi făcând peste 35 de victime, a declarat agenţia militară de informaţii a Ucrainei, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Forţele ruse capturaseră Kinburn Kosa la începutul invaziei lor la scară largă în Ucraina, în februarie 2022.

Punctul de observaţie militar al Moscovei de pe această limbă de pământ este considerat unul dintre motivele pentru care Ucraina nu îşi poate redeschide porturile Mikolaiv şi Herson şi nu poate exporta mărfuri din aceste porturi prin coridorul său maritim din Marea Neagră.

„Ca urmare a unui raid pe Kinburn Kosa ocupat de ruşi, şase unităţi de vehicule blindate inamice au fost distruse şi aproximativ trei duzini de invadatori au fost eliminaţi”, a declarat într-un comunicat agenţia militară. Potrivit unor imagini, soldaţii ucraineni au înfipt un drapel de luptă al Serviciului Militar de Informaţii al Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a declarat că raidul a fost respins, o parte din forţele ucrainene naufragiind din cauza minelor, iar restul fiind doborâte cu arme de foc, potrivit Interfax. Moscova a declarat că Kievul a pierdut 16 „sabotori” în cadrul operaţiunii.

Forţele ucrainene au efectuat un raid şi în zona Tendra Kosa, ocupată de Rusia, o altă limbă de pământ din Marea Neagră, situată la sud de Kinburn Kosa, într-o operaţiune anunţată miercuri.

Deşi forţele ucrainene sunt pe picior de retragere, de luni de zile, în estul devastat de război, Kievul a încercat să riposteze cu lovituri de la distanţă, precum şi cu atacuri mai îndrăzneţe. Forţele sale au lansat săptămâna aceasta o ofensivă surpriză în regiunea Kursk din vestul Rusiei, făcând incursiuni pe un nou front al războiului.

Citește și:

O înregistrare video arată soldați ucraineni care controlează o instalație de gaze din regiunea Kursk din Rusia

INTERVIURILE HotNews.ro