Sari direct la conținut

Lider PSD: Cred că e obligatorie o alianţă PNL-PSD și după parlamentare. Speranţa mea e să nu se mai întâmple atacuri dure între PNL şi PSD

HotNews.ro
Paul Stanescu, Foto: Agerpres
Paul Stanescu, Foto: Agerpres

Secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu, crede că PSD și PNL ar trebui să se gândească la o guvernare comună și după alegerile parlamentare și „speră” că nu vor mai fi „atacuri dure între PNL și PSD”. 

El a susținut, marți, că o alianță PNL-PSD este „obligatorie” în contextul internațional actual. „Orientul Mijlociu este pe un butoi de pulbere, vedem ce se întâmplă la graniţa noastră cu Ucraina. Eu cred că e obligatoriu, cine se gândeşte la viitorul acestei ţări”, a afirmat Stănescu după ce a fost întrebat dacă mai vrea o coaliţie între cele două formaţiuni politice, conform News.ro.

Declarațiile lui Stănescu vin în contextul în care liderii liberali susţin că partidul are legitimitate să dialogheze cu formaţiunile politice de dreapta.

„Noi credem că Partidul Naţional Liberal, în acest moment, este cu atât mai mult legitimat să poarte aceste discuţii. În zona stângă avem un PSD din ce în ce mai virulent şi mai critic”, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al PNL.

Stănescu a fost întrebat şi pe cine preferă el pentru a conduce Guvernul. „Noi vrem cu social-democrat, liberalii vor cu premier liberal. Sigur, asta discutăm atunci, că nu am ajuns acolo”, a răspuns el. 

În ceea ce priveşte atacurile dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderul PSD speră ca acestea să înceteze: „Speranţa mea e să nu se mai întâmple atacuri dure între PNL şi PSD”.

INTERVIURILE HotNews.ro