Sari direct la conținut

VIDEO Moment de stupefacție în emisiunea propagandistului lui Putin, Vladimir Soloviov. S-a spus ceva ce nu s-a mai spus niciodată din februarie 2022 la o televiziune din Moscova

HotNews.ro
Vladimir Soloviov, Foto: Willvest News / Profimedia Images
Vladimir Soloviov, Foto: Willvest News / Profimedia Images

Unul dintre cei mai vocali pro Putin oameni din cultură din Rusia, regizorul Karen Shakhnazarov a introdus într-o emisiune TV o ipoteză nemaiauzită: înfrângerea armatei Federației Ruse. A spus-o intenționat ca să șocheze, a mărturisit el.

În timp ce șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, susține că trupele Kievului avansează în regiunea Kursk, unde au trecut frontiera în urmă cu 11 zile, bloggerii militari pro-Kremlin încearcă să liniștească apele și afirmă că forțele rusești resping inamicii.

„Semne de pesimism” cu privire la răspunsul Moscovei dat în cazul incursiunii ucrianene în regiunea Kursk au început să apară la televiziunea rusă de stat, potrivit imaginilor postate de jurnalistul BBC Francis Scarr, care urmărește mass-media ruse.

Comentatorii televiziunii ruse susțin ferm că trupele ruse dețin controlul în Kursk, după ce ofensiva Kievului a părut să îl ia pe nepregătite pe președintele rus Vladimir Putin, cu o ripostă majoră care nu s-a materializat încă și cu forțele ruse care se luptă să oprească avansul ucrainenilor.

Și unii bloggeri militari pro-Kremlin au susținut că forțele ruse resping trupele ucrainene, dar într-un clip postat de jurnalistul BBC Francis Scarr, au apărut semne de alarmă, chiar în epicentrul propagandei lui Putin. Ele au fost prezentate drept semnale de trezire, însă s-a spus ceva ce nu s-a mai spus niciodată din februarie 2022 la o televiziune din Moscova.

Cineastul Karen Shakhnazarov a declarat în emisiunea cunoscutului propagandist rus Vladimir Soloviov: „Am putea pierde dacă astfel de gafe continuă. Iar aceasta nu este lipsă de încredere, nu este alarmism”.

„Este pur și simplu o înțelegere clară a prețului pe care noi și patria noastră va trebui să îl plătim. Ați înțeles? Și, apropo, vă reamintesc că în 1942, în cele mai tragice zile ale Marelui Război Patriotic, Stalin a ținut un discurs în care a spus direct că practic am pierdut! Vă amintiți cuvintele pe care le-a spus atunci? Și atunci a venit punctul de cotitură. Se pare că avem nevoie de niște stimuli cu adevărat puternici în interior, astfel încât să se formeze în capul nostru situația a ceea ce se va întâmpla dacă vom pierde și ce ni se va întâmpla”, a mai spus cineastul rus.

Ofensiva ucraineană din Kursk

Armata ucraineană a susţinut vineri că a continuat să înainteze cu 1-3 kilometri în unele zone ale regiunii Kursk, unde armata rusă a semnalat distrugerea de către trupele ucrainene de la distanţă a unui pod peste râul Seim în districtul Gluşovksi, acţiune ce împiedică evacuarea populaţiei şi prefigurează o posibilă ofensivă ucraineană în acea zonă, conform agenţiile Reuters şi EFE.

După luni la rând în care a pierdut teren în faţa trupelor ruse pe frontul din estul Ucrainei, armata ucraineană a pornit pe 6 august în mod neaşteptat o ofensivă mecanizată peste graniţă în regiunea Kursk, luând pe nepregătite armata rusă slab desfăşurată în acea zonă, unde aceasta avea unităţi alcătuite în special din tineri recruţi fără experienţă de luptă şi dintre care unii au fost luaţi rapid prizonieri de trupele ucrainene bine antrenate şi aparent pregătite minuţios pentru această operaţiune.

Potrivit oficialilor ucraineni, sute de militari ruşi au fost luaţi prizonieri până în prezent în provincia Kursk.

Armata ucraineană afirmă că a ocupat acolo deja peste 80 de localităţi şi o suprafaţă de peste 1.150 de kilometri pătraţi, un bilanţ exagerat în opinia comentatorilor militari independenţi, care estimează că cifrele reale ar fi undeva aproximativ la jumătate.

Potrivit bloggerilor militari ruşi, armata ucraineană acţionează dispersat cu grupuri mobile de recunoaştere şi sabotaj, iar nu toate zonele din Kursk unde sunt prezente trupele ucrainene se află efectiv sub controlul acestora.

INTERVIURILE HotNews.ro