Sari direct la conținut

SUA: Kamala Harris este în frunte în statele-cheie Arizona și Carolina de Nord / Trump conduce în Georgia și Nevada – sondaje

HotNews.ro
SUA: Kamala Harris este în frunte în statele-cheie Arizona și Carolina de Nord / Trump conduce în Georgia și Nevada – sondaje
Kamala Harris și Donald Trump. Foto: Profimedia

Donald Trump și Kamala Harris fac campanie în acest weekend în statul-cheie Pennsylvania, chiar înainte ca vicepreședintele, care continuă să facă progrese prețioase în sondaje, să plece la marea convenție a Partidului Democrat, potrivit AFP.

Fostul președinte urmează să organizeze un miting sâmbătă după-amiază într-un orășel din estul Pennsylvaniei, în timp ce rivala sa va urca duminică într-un autobuz pentru a străbate mai multe comitate din vestul statului, crucial pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Kamala Harris se va deplasa apoi la Chicago pentru a-și sărbători nominalizarea în cadrul unui mare miting organizat de partidul său, care s-a raliat în jurul ei după ce Joe Biden și-a retras candidatura la sfârșitul lunii iulie.

De atunci, sondajele pozitive s-au acumulat în favoarea candidatei, care ar deveni prima femeie președinte al Statelor Unite dacă va fi aleasă.

Un nou sondaj de opinie publicat sâmbătă de New York Times și Siena College o arată acum pe Kamala Harris în frunte în statele-cheie Arizona și Carolina de Nord. De asemenea, ea s-a apropiat de adversarul său în Georgia și Nevada.

Săptămâna trecută, același sondaj privind statele Michigan, Wisconsin și Pennsylvania a arătat că ea se află ușor în fața lui Donald Trump.

Toate aceste state au potențialul de a schimba rezultatul alegerilor, care se anunță extrem de strâns.

Confruntat cu impulsul câștigat de campania democrată, Donald Trump se străduiește să găsească un răspuns, în ciuda unui număr tot mai mare de discursuri – cum ar fi o conferință de presă de ultim moment în New Jersey joi, care a fost considerată deosebit de dezarticulată.

Economia, temă majoră de campanie

Sâmbătă, Donald Trump va trebui să încerce să-și regăsească suflul în fața susținătorilor săi din Pennsylvania, statul în care a avut loc o tentativă de asasinat împotriva sa la începutul lunii iulie.

În 2020, miliardarul în vârstă de 78 de ani a pierdut la limită în fața lui Joe Biden, dar se bucură încă de un sprijin puternic în zonele rurale și în orașele mici.

Echipa de campanie a republicanului ar dori ca acesta să se concentreze mai mult pe mesajele sale privind imigrația și inflația decât pe atacurile directe la adresa rivalului său, care nu rezonează neapărat cu alegătorii indeciși.

„Muncitorii americani suferă din cauza politicilor periculos de liberale ale administrației Biden-Harris”, acuza un comunicat al echipei sale înainte de miting.

Inflația din SUA a scăzut la 2,9% în iulie, motivând Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor la întâlnirea sa din septembrie.

Noua cifră a inflației e o veste bună nu doar pentru FED, ci și pentru Casa Albă, democrații fiind atacați în campania pentru alegerile prezidențiale din acest an din cauza prețurilor mari, potrivit FT.

INTERVIURILE HotNews.ro