Sari direct la conținut

„O certitudine totală”. Ce spun rezultatele finale ale anchetei cu privire la prăbușirea elicopterului ce a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi

HotNews.ro
Operațiune de recuperare a cadavrelor victimelor accidentului aviatic din Iran, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Operațiune de recuperare a cadavrelor victimelor accidentului aviatic din Iran, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Accidentul de elicopter în care a murit fostul președintele al Iranului Ebrahim Raisi în luna mai a fost cauzat de condițiile meteorologice și de incapacitatea aeronavei de a face față greutății pe care o transporta, a relatat miercuri agenția de știri semi-oficială a Iranului, citând o sursă de securitate care deține informații cu privire la rezultatele finale ale anchetei, scrie Reuters.

Un raport preliminar al armatei iraniene a spus în mai că nu au fost găsite până acum nicio dovadă de acte criminale sau atac.

„Ancheta în cazul prăbușirii elicopterului ayatollahului Raisi s-a încheiat… există o certitudine totală că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident”, a declarat sursa de securitate care nu a fost menționată agenției de presă Fars.

Au fost identificate două motive pentru accident: condițiile meteorologice nu erau potrivite, iar elicopterul nu a putut face față greutății, ceea ce a făcut ca acesta să se lovească de un munte, a adăugat sursa, potrivit Fars.

Investigațiile indică faptul că elicopterul transporta cu două persoane mai mult decât capacitatea pe care o dictează protocoalele de securitate, a declarat sursa pentru Fars.

Raisi, un potențial succesor al liderului suprem ayatollahul Ali Khamenei, a murit în accident.

INTERVIURILE HotNews.ro