Sari direct la conținut

Canicula persistă în România. Cod portocaliu de caniculă, emis de meteorologi pentru București și nouă județe

HotNews.ro
Femeie în tramvai pe caniculă. FOTO: Vadim Ghirda / AP / Profimedia
Femeie în tramvai pe caniculă. FOTO: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutivă. În cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35 – 38 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

O atenționare cod portocaliu a fost emisă joi, 22 august, pentru municipiul București și județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Constanța.

De asemenea, un cod galben este valabil pentru sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei. Aici, temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Atenționarea meteorologică este valabilă pentru joi, 22 august

Cum va fi vremea vineri

În sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 34 – 36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade.

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 36 – 37 de grade, iar minimele de 20 – 21 de grade.

Atenționarea meteorologică este valabilă pentru vineri, 23 august

Vremea în București

Valul de căldură persistă. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși
pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Joi temperatura maximă va fi
37 – 38 de grade, iar vineri de 35 – 36 de grade. Temperaturile minime vor fi de 18 – 21 de grade.

INTERVIURILE HotNews.ro