Sari direct la conținut

Un bloc de 7 etaje ar putea fi construit între blocurile de pe bulevardul Tineretului

HotNews.ro
Un bloc de 7 etaje ar putea fi construit între blocurile de pe bulevardul Tineretului
Bloc de 7 etaje propus între blocurile de pe bd. Tineretului / Foto: Google maps

Un bloc de 7 etaje ar putea fi construit între blocurile de pe bulevardul Tineretului, potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu  aflat marți pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 4. Terenul are o suprafață de 442 de metri pătrați și se află pe strada Cărămidarii de Jos, nr. 18.

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu afișat pe site-ul Primăriei Sectorului 4, blocul de locuințe ar urma să aibă subsol, parter și 7 etaje. Terenul pe care se propune construirea are 442 mp din acte și 480 mp din măsurători.

Ilustrare cum va arăta blocul propus pe strada Cărămidarii de Jos 18 / Foto: Primăria Sector 4

Primăria Sectorului 4, condusă de primarul Daniel Băluță, a dat aviz de urbanism pentru proiectul imobiliar în 12 august 2024.

Indicatorii urbanistici avizați de Primăria Sectorului 4 pentru proiectul imobiliar sunt:

  • Înălțime maximă – subsol, parter și 7 etaje, 26 m;
  • Procent de Ocupare a Terenului – 70%
  • Coeficient de utilizare a terenului – 3 mp/ADC;

Noua clădire va fi construită la circa 8 metri de alt bloc nou construit. Zona este una aglomerată din cauza construcțiilor noi inserate între blocurile vechi.

Plan reglementari Caramidarii de Jos 18 / Foto: Primăria Sector 4

Beneficiarul Planului Urbanistic de Detaliu este Cria General Construct SRL.

„Se propune construirea unui imobil rezidențial cu servicii la parter, cu regim de înălțime S+P+6E+7Eretras, funcțiune care se încadrează în reglementările PUG-ului, în caracterul și specificul zonei, nu este poluant, nu este generatoar de trafic greu, deci nu afectează funcțiunea predominantă a zonei, cea de locuire și servicii”, se arată în anunțul de intenție publicat pe site-ul Primăriei Sector 4.

Consilierii USR spun că  vor vota împotriva acestui proiect, motivând că locuitorii din zonă au cerut administrației locale să nu aprobe proiectul deoarece zona este una foarte aglomerată.

  • „Construirea unui bloc de 7 etaje în acea zonă, din cartierul Tineretului, va crea o aglomerație de nedescris pentru toți locuitorii. Mai mulți cetățeni și asociații de proprietari, din vecinătate, au transmis observații și contestații Primăriei în legătură cu acest PUD. Toate au fost ignorate.
  • Consilierii USR vor vota împotriva acestui proiect, care încalcă în mod evident Planul Urbanistic General. Îndemnăm locuitorii din zonă să participe fizic la ședință, pentru a convinge primarul și consilierii PSD-PNL să nu aprobe acest proiect, dedicat mafiei imobiliare”, a declarat Paul Ene, consilier local ales pe listele USR la alegerile din iunie 2024.
INTERVIURILE HotNews.ro