Sari direct la conținut

Cea mai utilizată linie de tramvai din București, blocată timp de o oră. Un șofer beat a rămas cu mașina pe șine

HotNews.ro
Mașina a rămas blocată pe linia de tramvai. Foto: Facebook / STB
Mașina a rămas blocată pe linia de tramvai. Foto: Facebook / STB

Tramvaiele liniei 41 au fost blocate marți pentru aproximativ o oră, după ce un șofer a intrat cu mașina pe linia de tramvai. Societatea de Transport București a anunțat, pe pagina de Facebook, că îl va acționa în judecată pe conducătorul respectiv.  

Circulația pe linia 41 a fost reluată după aproape o oră de blocaj, care a afectat aproximativ 30.000 de călători, conform reprezentanților STB. Poliţiştii au stabilit că şoferul vinovat avea o alcoolemie de 1.34 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform News.ro.

„Vom cere despăgubiri pentru costurile suplimentare generate de blocaj. Au fost scoase autobuze în traseu, a fost întreruptă circulația tramvaielor și, cel mai important, au avut de suferit peste 30.000 de călători”, a transmis STB pe pagina de Facebook. 

Pentru asta, STB se va îndrepta în instanță împotriva șoferului care a provocat blocarea circulației tramvaielor din zona de Nord-Vest a Bucureștiului.

Pe Şoseaua Virtuţii, după staţia Pod Ciurel, șoferul unei mașini a pierdut controlul volanului, apoi a intrat în gardul protector al liniei de tramvai. După asta, mașina a rămas blocată pe șine. 

„Din această cauză, circulaţia pe relaţia nord-vest a Capitalei a fost afectată, tramvaiele liniei 41 fiind blocate timp de aproape o oră. Pentru preluarea călătorilor, STB SA a înfiinţat linia navetă de autobuze 641, care a circulat între Piaţa Presei şi Ghencea”, a scris STB.

Pe linia 41 funcţionează un număr de 24 de tramvaie, cu o capacitate totală de transport de 14.000 de călători pe oră şi sens.

INTERVIURILE HotNews.ro