Sari direct la conținut

Prințesa Sofia și prințul Carl Philip ai Suediei așteaptă al patrulea copil

HotNews.ro
Prințesa Sofia și prințul Carl Philip ai Suediei / Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
Prințesa Sofia și prințul Carl Philip ai Suediei / Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Prințesa Sofia a Suediei este însărcinată pentru a patra oară. Anunțul a fost făcut luni de Familia Regală Suedeză. Ea ar trebui să nască în luna februarie a anului viitor.

Carl Philip și Sofia au deja trei copii de opt, șapte și trei ani. Viitorul prinț, care ar trebui să se nască în februarie 2025, va fi cel de-al nouălea nepot al regelui Carl XVI Gustaf și al reginei Silvia, scrie Agerpres. 

Prințesa suedeză, în vârstă de 39 de ani, se simte bine, iar programul ei oficial de lucru din această toamnă nu o să fie afectat de sarcină, conform comunicatului familiei regale. 

În 2019, regele Carl XVI Gustaf a decis ca cinci dintre nepoții săi să fie excluși din casa regală, conform BBC. Măsura i-a vizat și pe copiii prințului Carl Philip și ai prințesei Sofia. Ei și-au păstrat titlurile de duci și ducese, dar nu sunt implicați în îndatoririle regale. 

Această decizie a fost luată pentru că regele a considerat că nu este necesar să fie plătiți atât de mulți membri ai familiei regale pentru îndatoriri oficiale. 

Sofia Hellqvist, fost fotomodel, s-a căsătorit cu prinţul Carl Philip în 2015. Prinţul Carl Philip, în vârstă de 45 de ani, este al doilea copil al regelui Carl XVI Gustaf şi al reginei Silvia şi ocupă locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Suediei.

INTERVIURILE HotNews.ro