Sari direct la conținut

În spatele „morcovului” cu amnistia fiscală, statul a aliniat mai multe „bețe” cu care să dea în contribuabili. Cine e afectat și cum

HotNews.ro
Marcel Ciolacu și Marcel Boloș. FOTO: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu și Marcel Boloș. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Dacă mult necesara digitalizare a activității ANAF a reușit să îngreuneze activitatea contribuabililor, ajunși „să lucreze part time și pro bono” pentru autoritatea fiscală, din cauza vitezei prea mari a reformelor, statul nu pare să învețe din greșeli nici pe partea de colectare a dărilor. 

Noile proiecte de amnistie fiscală, de bonificații pentru bun-platnici și cel de majorarea a penalităților sunt încă un efort grăbit care generează haos și incertitudine în mediul de afaceri, fără a rezolva nici pe departe problema deficitului bugetar dezastruos pe care îl are România.

Deși se vorbește mult, în aceste zile, despre aministia fiscală, Guvernul pune la cale „de departe mai multe măsuri negative decât pozitive, mai multe bețe și mai putini morcovi”, semnalează, într-o conversație cu Panorama, Mitel Spătaru, Tax Partner la Crowe România, cu două decenii de experiență în domeniul financiar-contabil și fiscal.

Citește pe Panorama.ro despre noile proiecte cu măsuri fiscale, despre majorările iminente de taxe, precum și despre riscul ca incertitudinea să descurajeze investițiile străine în România.