Sari direct la conținut

Premierul din Kosovo își cere scuze după ce a greșit un exercițiu de matematică pentru copii. „Nu aș fi luat o notă de trecere”

HotNews.ro
Premierul Kosovo rezolvă greșit o ecuație matematică / Foto: Albin Kurti, Facebook
Premierul Kosovo rezolvă greșit o ecuație matematică / Foto: Albin Kurti, Facebook

Albin Kurti, premierul din Kosovo, și-a cerut scuze unor elevi, după ce a făcut o greșeală în timp ce rezolva o problemă de matematică. El se afla la inaugurarea unei școli, scrie Politico

Prim-ministrul a fost invitat la inaugurarea unei școli, unde a fost așteptat cu un exercițiu de algebră, pe care nu a știut însă să îl rezolve. 

„Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă în noua voastră școală. Bucuria voastră de azi mi-a stârnit dorul de băncile școlii. Dar trebuie să spun că acum mă bucur că nu eram elev în acel moment, pentru că nu aș fi luat o notă de trecere”, a scris el pe Facebook. 

Postarea lui Kurti a venit după ce un video cu el rezolvând greșit exercițiul de algebră s-a viralizat pe rețelele de socializare. În video, premierul rezolvă cu ușurință o ecuație matematică în fața unei clase de elevi. După ce termină de calculat, este aplaudat de toți cei prezenți, inclusiv de ministrul Educației din Kosovo. 

Utilizatorii de pe social-media au observat însă rapid greșeala din ecuația lui Kurti. 

„Dacă m-aș fi gândit puțin mai mult, aș fi realizat că răspunsul corect este x=0, dar nu cred că aș fi avut curajul să iau creta și să modific pe tablă. Îmi cer scuze. Soluția acelei ecuații, așa cum știți mai bine decât prim-ministrul vostru, este x=0”, a adăugat el. 

INTERVIURILE HotNews.ro