Sari direct la conținut

Unul dintre cei mai căutați infractori din România a fost arestat la Bruxelles, după 10 ani de fugă. Ce condamnare are

HotNews.ro
Florin Cristian Nisipasiu
Florin Cristian Nisipasiu

Interlopul craiovean Florin Cristian Nisipasiu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru o tentativă de omor asupra unui om de afaceri român în Italia, a fost prins în Belgia și extrădat în România, scrie publicația locală Reporter 24, care citează informațiile IPJ Dolj.

„La sfârşitul lunii iunie 2024, în urma exploatării cu celeritate a unor date şi informaţii obţinute de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, precum şi în urma cooperarii judiciare internaţionale cu autorităţile de aplicare a legii din Belgia, în Bruxelles a fost identificat, prins şi reţinut un bărbat de 38 de ani, din municipiul Craiova”, a declarat, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Bărbatul figura pe lista Most Wanted a Poliției Române, iar pe numele său era emis un mandat european de arestare. El este condamnat la 14 ani și 8 luni închisoare, pentru tentativă la omor calificat cu armă letală de foc, asupra unui cetățean român în Italia.

În urma desfăşurării procedurilor judiciarea specifice, bărbatul a fost extrădat în România, escortat și încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, un grup de patru interlopi, al cărui lider era Alin Huc, zis Oiță, a pus la cale un plan pentru a-l asasina în Italia pe Jean Crihan, un alt interlop timișorean, pe motiv că refuzase să investească un milion de euro într-o afacere cu trafic de cocaină, scrie Reporter 24.

„În cadrul grupului infracțional organizat, alcătuit din patru inculpați care au acționat pe teritoriul Italiei, fiecare dintre membri au avut sarcini precise și au acționat în mod coordonat și premeditat în vederea suprimării vieții persoanei vătămate”, au explicat procurorii DIICOT.

Pe 18 martie 2014, la prânz, cei patru au mers în apropierea casei lui Jean Crihan, iar unul dintre ei a tras patru focuri de armă în direcția pieptului. Victima a supraviețuit, iar cel care a apăsat pe trăgaci a fost arestat abia în 2021.

INTERVIURILE HotNews.ro