Sari direct la conținut

VIDEO Replica lui Ciolacu după ce Ciucă a spus că PSD e urmașul PCR și că PNL ar vrea coaliție de dreapta

HotNews.ro
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: AGERPRES
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: AGERPRES

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după ce partenerul său de coaliție Nicolae Ciucă i-a catalogat pe social-democrați drept „urmaşii Partidului Comunist” și a susținut că vrea o alianță de dreapta după alegerile din decembrie. „Știți că există o mare diferență între dorință și putință”, a spus candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni de jurnaliști despre declaraţiile candidatului PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă, potrivit cărora PSD este urmașul PCR, iar PNL și-a dorit și își dorește ca după alegerile din decembrie să facă o coaliţie de dreapta.

„Știți că există o mare diferență între dorință și putință. Eu unul am fost contemporan cu o mare coaliție de dreapta, care a dus la un dezastru România. Și dumneavoastră știti mai bine decât mine acest lucru și știti de ce PSD a fost nevoit să intre la guvernare după 8 luni de guvernare de dreapta. Eu nu îmi mai doresc..”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă are opțiuni PSD să facă guvern fără PNL, Ciolacu a admis că este nevoie de o alianță politică.

„Cum vor arăta următoarele guverne și coaliții de guvernare sunt ferm convins de un singur lucru: că niciun partid nu va putea face singur un guvern, va trebui sa facă alianțe politice. De asta sunt ferm convins. Restul o să decidă românii”, a mai spus Ciolacu.

„PNL este un partid viu, cu istorie și tradiție, cu oameni de calitate. Un partid care a realizate marile reforme, un partid cu conștiință și valoare. Au mai fost partide pe scena politică, dar reperele politice constante au rămas mereu două, pe scena politică românească: urmașii Partidului Comunist și noi, liberalii”, a declarat Nicolae Ciucă, duminică, la Consiliul Național al PNL. El a susținut că a vrut întotdeauna și vrea o alianță de dreapta, dar nu a fost posibil din cauza USR, un „partid imatur”.

Citește: VIDEO Ciucă, despre PSD, partenerul de guvernare din 2021: Urmaşii Partidului Comunist

INTERVIURILE HotNews.ro