Sari direct la conținut

VIDEO Ciucă, despre PSD, partenerul de guvernare din 2021: Urmaşii Partidului Comunist

HotNews.ro
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a catalogat PSD, fără a-i menționa însă numele, drept „urmaşii Partidului Comunist”. De pe scena Consiliului Național al PNL, Ciucă a susținut că a vrut întotdeauna și vrea o alianță de dreapta, dar nu a fost posibil din cauza USR, un „partid imatur”.

Nicolae Ciucă, validat candidat al PNL la Cotroceni cu unanimitate de voturi, a atacat PSD, partenerul cu care liberalii guvernează din noiembrie 2021:

„PNL este un partid viu, cu istorie și tradiție, cu oameni de calitate. Un partid care a realizate marile reforme, un partid cu conștiință și valoare. Au mai fost partide pe scena politică, dar reperele politice constante au rămas mereu două, pe scena politică românească: urmașii partidului comunist și noi, liberalii”.

El a susținut „clar” că PNL vrea o coaliție cu partidele de dreapta, aceasta fiind „mereu prima noastră opțiune”.

„Doar că vrem un partener previzibil, matur și responsabil. Guvernarea României în actualul context nu e o joacă de copii, îi așteptăm să se maturizeze. Forțele de dreapta trebuie să stea în aceste alegeri alături de PNL, pentru că PNL e cel mai puternic partid al dreptei. PNL poate și trebuie să câștige președinția Românie”, a spus Ciucă în fața celor peste 1.000 de delegați ai PNL adunați la Parlament.

INTERVIURILE HotNews.ro