Sari direct la conținut

Suspectul în cazul presupusei tentative de asasinare a lui Trump a fost inculpat. Două capete de acuzare împotriva sa

HotNews.ro
Suspectul în cazul presupusei tentative de asasinare a lui Trump a fost inculpat. Două capete de acuzare împotriva sa
Ryan Wesley Routh la un miting din septembrie 2024 pentru ajutorarea civililor din Ucraina - FOTO: AFP / AFP / Profimedia

Ryan Wesley Routh, bărbatul în vârstă de 58 de ani arestat duminică, după o posibilă tentativă de asasinat împotriva fostului preşedinte american Donald Trump, a fost inculpat luni pentru posesie ilegală de armă şi deţinerea unei arme cu seria ştearsă, informează AFP.

Routh, cunoscut ca susţinător al Ucrainei, a compărut luni pentru prima oară în faţa unei instanţe din statul Florida, în sud-estul SUA.

El fusese reţinut după ce reuşise iniţial să fugă, în timp ce agenţi ai Secret Service (care asigură protecţia preşedinţilor americani, foştilor preşedinţi şi a altor demnitari) au tras asupra lui. În momentul când a fost observat în apropierea terenului de golf al lui Trump, avea asupra sa un pistol-mitralieră de tip AK-47.

Republicanul Donald Trump, care candidează din nou la preşedinţie, a pus luni tentativa de asasinat pe seama „retoricii” preşedintelui SUA, Joe Biden, şi a vicepreşedintei Kamala Harris, rivala sa democrată la alegerile din noiembrie.

Fostul preşedinte a susţinut că Routh adera la discursul celor doi lideri democraţi şi „a acţionat în consecinţă”. „Retorica lor face să se tragă asupra mea”, a spus el la Fox News.

Duminică, Routh nu a tras cu arma, dar în 13 iulie un alt atacator – Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani – l-a rănit pe Trump la o ureche cu un glonţ în timpul unui miting electoral în Pennsylvania.

INTERVIURILE HotNews.ro